Tisztelt Szülők! Leendő első osztályosaink!

Szeretettel köszöntöm Önöket és a leendő első osztályos gyermekeiket, akik az idei évben döntenek az iskolaválasztásról, ami minden család életében fontos esemény.

Ahhoz, hogy Önök nyugodt szívvel tudjanak iskolát választani gyermeküknek, szeretnénk megmutatni, hogy milyen a mi iskolánk! Kövessék figyelemmel iskolánk honlapját, melyen az Iskolanyitogató fül alatt megtalálják a legfrissebb információkat.

Folyamatosan töltjük fel a bemutatkozó tájékoztatóinkat.

Remélem iskolánk elnyeri tetszésüket.

Alapelvünk: A gyermekek környezetében legyen ott a sok lehetőség, melyből irányultságuk szerint választhatnak és ez örömet okoz számukra.

Azt gondolom ez az általános iskolai oktatás-nevelés feladata.

A jövő iskolája nem egy hely, ahová tartunk, azt mi hozzuk létre.

Horváthné Gacsályi Marianna
intézményvezető

Iskolába hívogató

Gergely-járás

Gergely naphoz kapcsolódó legismertebb népszokás a Gergely-járás. Ezen a napon a gyerekek vidám jelmezes felvonulással, köszöntők éneklésével és dramatikus játékokkal emlékeznek Gergely pápára, az iskolák patrónusára, bemutatják az iskolai életet, az új tanulókat iskolába hívogatják, ajándékot készítenek nekik.

Ideje: 2024. március 8. péntek 11:00

Helye: Iskola Tornacsarnok

Iskolánk profilja

Bemutatkozó prospektusunk

Ilyen a mi iskolánk

HAMI- Képzőművészeti tanszak- Grafika és festészet alapjai- tanítványaink munkái

Leendő elsős tanítóink

Tenkelyné Drabon Erika

A Herceghalmi Általános Iskolában nyolc éve tanítok. A tantestületben mindenki figyelmes, nyitott, segítőkész, nagyon sok segítséget kaptam tőlük az első perctől kezdve, amit szeretnék ezúton is megköszönni. 

Az eltelt időszakban két kedves, aranyos gyermekekből álló kis csapat osztályfőnöke lehettem nyolc tanéven keresztül. Az iskolába lépésük első napjától kezdve része lehettem az életüknek, végigkísérhettem a fejlődésüket. Nagyon sokat kaptam tőlük. Ezek a drága kis lurkók egytől egyig mind csodálatosak, példa értékűen empatikusak, megértőek, elfogadóak egymás iránt, mindenki segíti, emeli a másikat. Tolerálják egymás csetlését-botlását és tiszta szívvel tudnak a másik sikereinek örülni. Szorgalmasak, lehet rájuk számítani, lelkesek és kitartóak. A gyerekek szeretnek együtt játszani, mély baráti kapcsolatok alakultak ki az osztályokban. Minden iskolai rendezvényen nagyon tevékenyen szerepeltek. A szüleikkel is jó kapcsolatban telt ez a kétszer négy év, közösen beszéltük meg a felmerülő kérdéseket, kéréseket. Nagyon sok segítséget kaptam tőlük is minden területen, amit szintén szeretnék itt is megköszönni.

Kedves leendő elsős Gyermekek és Szülők!

Nagy szeretettel hívlak Titeket egy új és érdekes világba, az iskolába, ahol együtt ülünk majd fel a betűvonatra, ami elvisz mindnyájatokat Betűországba az olvasás és az írás különleges és izgalmas birodalmába. Sok-sok mese, versike és mondóka is vár Rátok!

Én magam nagyon szeretem a magyar nyelvtant és a magyar irodalmat, szívügyemnek tartom, hogy a gyermekek játszva ismerkedjenek meg hazánk mesekincsével, lírájával, történelmével.

Fontosnak tartom, hogy erős alapokat szerezzenek, amivel megállják majd a helyüket az elkövetkezendő években is.

A gyermek a legnagyobb kincsünk. Hiszek benne, hogy közös odafigyeléssel, odafordulással és folyamatos, kitartó munkával, gondoskodással együtt sikerül majd értéket teremtenünk, aminek központjában a gyermek áll.

Minden, ami a beiratkozáshoz szükséges

Bemutatkoznak hitoktatóink

Iskolánk az idei tanévben is lehetőséget biztosít az Országgyűlés által elismert magyarországi egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek bemutatkozására. A 2024-2025 tanévben iskolai hit- és erkölcstan oktatás megszervezéséről a mellékletek nyújtanak tájékoztatást, betekintést.