Tisztelt Szülők! Leendő első osztályosaink!

Szeretettel köszöntöm Önöket és a leendő első osztályos gyermekeiket, akik az idei évben döntenek az iskolaválasztásról, ami minden család életében fontos esemény.

Ahhoz, hogy Önök nyugodt szívvel tudjanak iskolát választani gyermeküknek, szeretnénk megmutatni, hogy milyen a mi iskolánk! Kövessék figyelemmel iskolánk honlapját, melyen az Iskolanyitogató fül alatt megtalálják a legfrissebb információkat.

Folyamatosan töltjük fel a bemutatkozó tájékoztatóinkat.

Remélem iskolánk elnyeri tetszésüket.

Alapelvünk: A gyermekek környezetében legyen ott a sok lehetőség, melyből irányultságuk szerint választhatnak és ez örömet okoz számukra.

Azt gondolom ez az általános iskolai oktatás-nevelés feladata.

A jövő iskolája nem egy hely, ahová tartunk, azt mi hozzuk létre.

Horváthné Gacsályi Marianna
intézményvezető

Iskolába hívogató

Gergely-járás

Gergely naphoz kapcsolódó legismertebb népszokás a Gergely-járás. Ezen a napon a gyerekek vidám jelmezes felvonulással, köszöntők éneklésével és dramatikus játékokkal emlékeznek Gergely pápára, az iskolák patrónusára, bemutatják az iskolai életet, az új tanulókat iskolába hívogatják, ajándékot készítenek nekik.

Ideje: 2023. március 9. csütörtök 11:00

Helye: Iskola Tornacsarnok

Iskolánk profilja

Bemutatkozó prospektusunk

Ilyen a mi iskolánk

HAMI- Képzőművészeti tanszak- Grafika és festészet alapjai- tanítványaink munkái

Leendő elsős tanítóink

Elbertné Szekeres Éva

„A gyermek: az elevenség, az öröm, a jövőbe ható ígéret, a bilincsbe nem vert ember, az igazán igaz Isten.”

(Ady Endre)

10 éve érkeztem a herceghalmi iskolába. A mai napig úgy gondolom, hogy jó helyen vagyok, a sors kegyes volt, hogy ide vezérelt. Megszerettem hamar az itteni kollégákat, gyerekeket.

Pedagógus édesanyám és két szívemhez közel álló tanárom példáját követve a gimnázium után a pedagógus pályát választottam és elhelyezkedtem a budafoki Tompa utcai iskolában. Hamarosan osztályt kaptam és a tanítás mellett 1986-ban végeztem a Budapesti Tanítóképző Főiskolán. Pár éven belül született két gyermekem Tamás és Bernadett. Mára mindketten gyermekek közelében dolgoznak ők is. Fiam zenetanárként, lányom szociális ügyekkel, gyermekvédelemmel foglalkozó köztisztviselőként.

Budapestről 24 éve költöztünk ki Zsámbékra, így ott kellett hagynom a budafoki iskolát. Önellátásra rendezkedtünk be. A mai napig foglalkozunk állattartással, kertészkedéssel is. Kiemelten fontos számomra környezetünk védelme, melyet saját, jól bevált gyakorlati példáimmal tudok a gyerekek elé tárni. 

2015 szeptembere óta tartok iskolánkban Boldogságórákat a Dr. Bagdy Emőke nevével fémjelzett Boldogságprogram keretében. A boldogságprogram a pozitív pszichológia tudományág kutatásaira épül. Segít abban, hogy megtanuljuk: hogyan nézzünk könnyebben szembe a kihívásokkal, hogyan legyünk képesek hatékonyan megbirkózni az akadályokkal, valamint megismerhetjük a testi-lelki egészségmegtartás módszereit.

Az évek során elvégzett számos továbbképzés, amiken részt vettem, mind azt a célt szolgálta, hogy az ott szerzett tudással felvértezve, a gyerekek életkorának megfelelő mozgásos, játékos, változatos tanulási technikákat, egyénre szabott feladatokat alkalmazzak az óráimon.

Célom a pozitív életszemléletre való képesség tanítása,  valamint a rugalmas, kreatív, problémamegoldó, a mindennapi életben alkalmazható módszerek elsajátítására, a hazaszeretetre, környezettudatos életre, egymás elfogadására és segítésére való nevelés.

Mottóm:

A tanító dolga, hogy tanítson, a lelkemen valamit javítson…”

(Nyerges Attila)

Peregi-Buzár Valéria

Az esztergomi VJTF-n 1994-ben megszerzett tanítói diplomámmal az első utam Herceghalomba vezetett. Miért? Bicskei lakosként a főiskolai gyakorlatokat mindig más környékbeli iskolában töltöttem, hogy megismerhessem az iskolák belső miliőjét, mire munkavállalásra kerül a sor. Rögtön megfogott a herceghalmi iskola pozitív közege, szimpatikus, nyitott, segítőkész pedagógusai, ezért – bár tudtam, betöltetlen hely nincs – mivel legszívesebben itt dolgoztam volna, mégis beadtam álláspályázatomat. Legnagyobb meglepetésemre és örömömre épp változás történt az iskolában és állást kaptam. Az itt töltött pályakezdő két évem olyan sok pozitív élményt adott a gyerekek, a szülők és a pedagógusok felől egyaránt, hogy ez az „iskolaérzés” etalonná vált számomra. Ezúton is szeretném hálámat kifejezni, köszönetet mondani Czinege Marikának, aki szakmai tudásával, lelkes és lendületes egyéniségével, segítőkészségével nagyon sokat segített és támogatott. A gyermekközpontúság, a vezetői céltudatosság, a gyerekek igényeinek, tehetségük kibontakoztatására irányuló sokrétű lehetőség, a pedagógusok lelkiismeretes, áldozatos munkája, a szülők együttműködése, munkája, olyan egyedi, innovatív, kiemelkedő színvonalú iskolát alkot, mely sok tekintetben megelőzi a korát. Egy ilyen iskolában öröm diáknak és öröm pedagógusnak lenni!

Kedves ismeretlen leendő szülők, akik azért olvassák e sorokat, mert meg szeretnék ismerni a legnagyobb kincsük, gyermekük tanító nénijét! Kérem, ne ijedjenek meg! Én egy egyszerű csendes, halk szavú, türelmes, de következetes tanító néni vagyok, aki tanítás közben, a hétköznapokban akkor vagyok a legboldogabb, amikor a gyerekeket mosolyogni látom. Amikor szeretnek és szeretve érzik magukat. Mindent megteszek, hogy szilárd és megbízható alapokat fektessünk le, ahol a tanulás folyamata éppoly fontos, mint az eredménye. Hiszem, hogy gyermekeink tanulmányait a sikerélmények határozzák meg! Fontosnak tartom, hogy egyéniségük kibontakozhasson, érvényesülhessen és az osztályközösség minden tagja megbecsültnek és értékesnek érezhesse magát.

Ugyanazt vallom, mint minden szülő: A legnagyobb értékünk a gyermek!

Minden, ami a beiratkozáshoz szükséges

Bemutatkoznak hitoktatóink

Iskolánk az idei tanévben is lehetőséget biztosít az Országgyűlés által elismert magyarországi egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek bemutatkozására. A 2023-2024 tanévben iskolai hit- és erkölcstan oktatás megszervezéséről a mellékletek nyújtanak tájékoztatást, betekintést.