Nyári táboraink

Az idei évben is biztosítja az önkormányzat a nyári napközis táborok megvalósulását. Hálásan köszönjük a szülők nevében.

Köszönöm pedagógusainknak , akik vállalták a diákok felügyeletét, heti programterv alapján aktív kikapcsolódást biztosítanak a szünidőben a gyermekeknek.

  1. hét: Túratábor: Széchenyi Zoltán, Széchenyi Zoltánné, Széchenyi Ágnes
  2. hét: Kerékpáros tábor: Pethőné Ötvös Edina, Molnár Barbara Eszter, Poros Ágnes
  3. hét: Hagyományőrző tábor: Czinege Jánosné és Czinege Dóra
  4. hét: Sporttábor: Széchenyi Zoltán, Széchenyi Zoltánné
  5. hét: Kreatív tábor: Barta Viktória, Poros Ágnes

Továbbá egyéb táborokat is tartanak az Egyesületi vezetők, pedagógusok.

Vakáció

Válogatás diákjaink évzáró, nyárváró munkáiból…

Ballagás

Elballagtunk…

„A búcsúzás nem jelent semmit. Az együtt töltött idő számít, nem az, hogy hogyan hagytuk el.” Trey Parker

Köszönjük a csodálatos fotókat István Kristóf– nak!https://drive.google.com/drive/folders/1KGRBgZfKYw9qpTfkgkeo702E-ejph2uW?fbclid=IwAR1DZLHNa7CfH4GKejCEsrThG4XNAFuMDfYKPDnJqxJnxTaxj7RP66TOwQw

Bolondballagás

Pedagógusnap

ŐSZINTE TISZTELETTEL KÖSZÖNTÖTTÜK A PEDAGÓGUSOKAT,

az óvoda és iskola dolgozóit!👏

🫶Köszönjük áldozatos munkájukat a közösség valamennyi óvodása, diákja, a szülők és minden herceghalomi nevében!🤝

Sok szeretettel gratulálunk a díjazottaknak:

az ÉV PEDAGÓGUSA:

💐Peregi- Buzár Valéria

💐Furikné Kiss Mónika

💐Hetzmann Mária

HERCEGHALOM KIVÁLÓ PEDAGÓGUSA díjat

💐Zsohárné Stricker Katalin

vehette át!👏

Ma a pedagógusokat ünnepeltük.

A pedagógusokat, akik miatt a diákévek emlékezetessé válnak, akikre az évek múlásával is nagy szeretettel gondolunk vissza, mert meghatározóvá teszik-tehetik az iskolai éveket!💐

Érdi Tankerületi Központ Pedagógusnapja

Díjazottjaink:

Katalin Stricker Zsohárné Pedagógus Szolgálati Emlékérem

– Enyedi Judit- Aranycsengő Oklevél

Gratulálok gyermekekért végzett áldozatos, több évtizedes munkájuk elismeréséhez!

X. Művészeti Iskolák Talákozója

Művészetis diákjaink is képviselték iskolánkat Pilisvörösváron

Határtalanul!

Vajdaságban a 7. osztályos diákjainkkal.

Tehetségnap

Büszke vagyok növendékeinkre, diákjainkra, és mestereikre. Jó volt együtt lenni. A tehetség sokszínű, az önfeledt alkotás, tánc, zenélés, ami a gyermekeknek igazi örömforrást jelent. Ha ők boldogok, akkor már megérte. Akik pályaként választják a művészetet, nekik alapot adunk, irányt mutatunk.

Micsoda boldogság, mikor együtt zenélnek a diákok a tanáraikkal, akik példaként állnak előttük. Zenekart alkotva állnak a színpadon, egymást támogatják, kísérik, segítik, kiegészítik.

Köszönöm művészeti iskolánk valamennyi pedagógusának egész éves áldozatos munkáját:

Arielle Bidoul , Heczel Tünde, Nagy Csaba- zongora

Metykó Viktória , Dorottya Takács -furulya, fuvola

Bence Tóth – gitár

Apor Pávai , Roland Majsai – jazz-dob

Coco-nello Hajdu – szolfézs, kórus

Mayer Orsolya – néptánc

Külön köszönöm Lajos Nagy – tanár úrnak, aki összefogja , vezeti művészeti iskolánkat.

Köszönöm a Szülői Szervezetnek, hogy megtisztelték rendezvényünket, köszönjük a vendéglátást, finom sütiket, üdítő italokat.

Mindig inspirál és feltölt iskolánk folyosóját díszítő kiállításunk. Elcsodálkozom, hogy a gyermeki képzelet,  milyen sokszínű, mennyi értéket közvetít, milyen csodálatos szemüvegen keresztül látják és láttatják a gyermekek velünk a bennük lévő világot. Nézem az alkotásokat és úgy érzem magam, mint Alíz csodaországban, minden felnagyítódik, túlszíneződik, beszippant. Mire képes az emberi természet, a gyermeki lélek? Tisztaság sugárzik belőlük, mely minden képben, minden alkotásban megtalálható.

Ha egy gyermek alkot, akkor önfeledt, és egyben kizárja a körülötte lévő világot, boldog,  befelé fordul és megtalálja önmagát. Talán mindannyiunknak ezt kellene tennünk, példát venni a művészkedő gyerekektől, leülni közéjük és elvarázsolódni. Olyan jó néha gyermeknek lenni, ezért nagyszerű ez a mi szakmánk, mert kicsit mi is visszamehetünk velük az időben, és tulajdonképpen ez az örök fiatalság forrása. Szerintem ez látszik a művészetis kollégáinkon. 

Kívánom Önöknek, hogy megtalálják gyermekük alkotásában a mondanivalót, azt a világot, amelyet meg szerettek volna mutatni, és repüljenek kicsit vissza ma velünk Önök is az áldott gyermekkorba.C:\Users\Mariann\Desktop\348359184_1639911686483263_5424807668048028269_n.jpgKöszönetemet fejezem ki az alkotásokért képzőművészeti tanszakunk pedagógusainak:

– Lévai Rita – grafika és festészet alapjai, Miskolczi Orsolya – rajz, Csuba-Szilaj Eszter – tűzzománc, Zombori László – kerámia,

akik segítségével diákjaink megmutatják legbelső titkaikat, vágyaikat, képzeletüket. Szárnyakat adnak a gyerekeknek, melyhez művészeti iskolánk nem kalitkát, hanem szabad teret biztosít, hogy megnyílhasson előttük a végtelen világ. Gratulálok valamennyi alkotónak, kis művésznek és kívánom, hogy még sokáig töltekezzenek a művészet erejével.

TermTudorok

TermTudoros – diákjaink az ELTE-n, és a Budapesti Állatkertben kalandoztak.

Alapítványi Bálunk

Hálásan köszönjük mindenkinek, aki részvételével, felajánlásával támogatta Herceghalom Gyermekeiért Közhasznú Alapítványunkat. Köszönöm a fellépő gyerekeknek: 4. a osztályosoknak, Mayer Néptáncműhelynek, Kamarazenekarunknak: Rozsnyó Zora, Csányi Csongor, Hajnal Balázs, Kukucska-Nemes Imre, valamint felkészítő pedagógusaiknak: Peregi-Buzár Valéria tanítónak, Metykó Viktóriának, Tóth Bencének, Pávai Apornak. Köszönjük Dobos Katának a kellemes dallamokat. Köszönöm pedagógusainknak, akik az est lebonyolításában aktívan közreműködtek. Szőcsné Pécsi Renáta-nak, iskolatitkárnak, akinek áldozatos előkészítő, szervező munkája nélkül a bálunk nem valósulhatott volna meg.

Köszönjük Herceghalom Község Önkormányzatának, hogy az idei évben is 500.000 Ft-tal támogatta a bál megvalósítását.

Köszönjük Pete Lászlónak és csapatának, hogy biztosították számunkra a bál helyszínéül szolgáló Nimród fogadót,valamint finom vacsorával kényeztették vendégeinket. Köszönöm Szilágyi László, DJ-nek, aki, az est folyamán a jó hangulatról gondoskodott. Természetesen valamennyi kuratóriumi tagnak, akik a háttérben azért dolgoztak, hogy sikeres rendezvényt bonyolíthassunk le. Jótékonysági estünk sikeres lebonyolításának legjelentősebb támogatója az idei évben is a TESCO Globál Zrt. A cég nem csupán értékes ajándékokkal járult hozzá a tombola nyereményekhez, hanem a vacsora alapanyagait is adományként biztosította. Köszönjük a kedves szülőknek, lakosoknak a tombolafelajánlásokat, támogatásukat.

Az idei bál bevételét az év végi programokra fordítjuk. Összesen 18 pályázat érkezett az alapítványhoz 1567000Ft értékben. Óvodás pályázatok összesen 684000Ft értékben érkeztek, színház, kirándulások, táncház, csak hogy néhányat említsek. Általános iskolás pályázatok összesen 833000Ft értékben: osztálykirándulások, erdei iskola programok, egyéb közösségi programok. 1 fő egyetemista adott be pályázatot 50000Ft értékben. Azzal, hogy Önök megvásárolták a báli belépőjegyet, támogatták rendezvényünket, így megvalósíthatjuk ezeket a programokat.

Mindenkinek hálásan köszönjük!

Együtt Herceghalom Gyermekeiért!

Föld- és idegen nyelvi projektnap

Föld és idegen nyelvi projektnapunk: Biokert, energia, sport, óceánia, növénykivonatkokból festés, határtalanul!, udvarlási szokások, biodiverzitás, ökocímke, craft, Birds and flowers.. smoothie-k,

Nagyszerű ismeretterjesztő állomások, érdekes feladatok, projektmunkák: smoothie-k, fotók, Biodiversity plakátok. Köszönöm a környezetvédelmi és idegen nyelvi munkacsoportnak a szervezést, a kollégáknak az állomásokon való részvételt.

Tavaszi Ökonap- április 1.

Sikeres tavaszi ÖKONAP-unk. És még április is velünk volt, nem tréfált meg minket.Csodás összefogás ismét, együtt iskolánk közössége, egy jó ügy érdekében. Eredmény: kívül- belül tisztaság, rend, szép virágok, ültetvények. Vidám, segítő, együttműködő társaság!Köszönjük a szülő szervezetnek az anyagi hozzájárulást, és a példás segítséget a szervezésben. A beszerzések további részét a ruhagyűjtésből, papírgyűjtésből, használt olaj gyűjtésből befolyt összegből ( 100.000 Ft) finanszíroztuk.Ismét közösen tettük szebbé gyermekeink környezetét! Hálás köszönet érte valamennyi dolgos kéznek! 🤗🌤🌦🌳🌷💚🧡❤💛👌

1848 méteres futóversenyünk- március 31.

Ezt a versenyt hagyományosan az 1848-as forradalom tiszteletére , emlékére rendezzük. Együtt futottunk önfeledten, vidáman, mind a 300-an.

19. Zsámbéki-medence kis matematikusa verseny- március 25.

Szép volt Herceghalom!Gratulálok a versenyzőknek és a felkészítő pedagógusoknak.Külön köszönöm a verseny szervezését Pethőné Ötvös Edinának, Zoltánné Széchenyi -nak és Enyedi Juditnak. Köszönöm a kollégáknak a szives vendéglátásban nyújtott segítséget, példaértékű összefogást. Ilyen, amikor mindenki egy célért dolgozik, hogy iskolánkra büszkék lehessünk! Köszönöm Herceghalom Község Önkormányzatának és a Herceghalom Gyermekeiért Közhasznú Alapítványnak a rendezvény lebonyolításához nyújtott anyagi támogatást.

Vers- és prózamondó verseny- március 20-22.

Megtartottuk a Vers-és prózamondó versenyünk iskolai fordulóját: az 1-2. osztályosok körében 34 versenyző indult. a 3-4.-es korcsoportban 48 tanuló szavalt, verselt. a felső tagozaton 20 diákunk indult a versenyen. Igazán felemelő volt, büszkeséggel töltött el a lelkesedésük, tehetségük, magyar nyelv iránti fogékonyságuk, versszeretetük, olvasottságuk. Igazán megható, szívet melengető előadásokat hallhattunk. Jó volt látni, hallgatni az értő olvasókat, szavalókat.Köszönöm pedagógusainknak, szülőknek a felkészítést.

Köszönöm kollégáimnak és a szülőknek a felkészítést. Köszönöm a zsűrizést Furikné Kiss Mónika– nak , Czinege Jánosné, Marika néninek és Zentai Ida magyar tanárnőnek.

Gáti Istán: Nem könnyű a tanárnak

Korán reggel kel a tanár,

be kell érjen egészig.

Nem kávézgat csak úgy, lazán,

különben még elkésik.

Félálomban reggelizik.

Haja rendben, aránylag.

Bent még beszélget egy picit.

Nem könnyű a tanárnak.

Tömött buszon dogát javít,

villamoson relaxál.

Négy-öt percet alhat, amíg

sulink előtt le nem száll.

Visítozunk, mikor belép,

felborul a szamárpad.

Fejét fogja: – Ebből elég!

Nem könnyű a tanárnak.

Fent a táblán hosszú képlet.

„Megtanulni ezt tessék!”

Magyaráz, míg meg nem érted.

Sziszifuszi mesterség.

Munkanap és munkahónap.

Ő is magol vasárnap.

Továbbképzik állítólag.

Nem könnyű a tanárnak.

Helyettesít, táboroztat.

Mindig mindent elintéz.

S ha a szülők háborognak,

nem segít egy legyintés.

Gondfelhők, ha körülveszik,

vidám kedve alábbhagy.

Főzeléket velünk eszik.

Nem könnyű a tanárnak.

Évzáróra bonbon, virág.

Nyáron hosszú szabadság.

Vonásai üdék, simák.

Ez is nagy szó manapság!

Idén tündér osztályt kapott,

jobbat nem is kívánhat.

Okos szemünk őrá ragyog.

Mégis jó a tanárnak!

Nemzeti Ünnepünk

Ünnepet ül ma a magyar nemzet, ünnepelnek ma a magyar szívek szerte a világon! A szívetek fölött háromszínű kokárdát simogat a márciusi szél, bent a lelketekben pedig ott dörömböl már a kikeletet váró szabadulás vágya. És mégis, tudom, ha többször hallottátok is már, szeretnétek újra hallani, mi történt ezen a napon, miért ünnepelünk minden év március tizenötödikén.
Elmondom.
Tudjátok, mi a magyarnak március 15? Az, ami a bezárt rabnak a szabadulás édes pillanata! Ami a sötét éjszakában vándorlónak a hajnal első napsugara. A hideg téltől elcsigázott madárkáknak a tavasz langyos fuvallata. Ezen a napon mosolygott ránk a szabadság hajnala, ezen a napon lett szabad a magyar.
Hát addig nem voltunk szabadok? – kérdezitek tőlem. Nem bizony! Sok évszázadon  át szenvedett a magyar. Pusztította a tatár, irtotta kétszáz éven át a török, amikor meg kiszabadult ennek uralma alól, akkor sem tehette azt, amit akart, mások parancsoltak neki.
Eljött azonban a rab magyaroknak is a szabadság első napsugara.1848. március 15-öt írtak akkor. S ezen a napon rázta le rabsága bilincseit a magyar! Ez a nap volt az, amikor felbuzdult a magyar vér, különösen a magyar ifjúság szívében. Kibontották újra Magyarország Nagyasszonyának régen összehajtott lobogóját s ezt a szót írták rája kitörülhetetlen belükkel: szabadság! Vezéreik, akiket bizonyára már ti is hallottatok emlegetni: Petőfi, Jókai, Vasvári voltak. Hívó szavukra elindult a lelkes fiatalság, hogy felszabadítsák a sokat szenvedett, szegény magyar nemzetet. Hazánk fővárosában, Budapesten történt mindez, s mintha az Ég is sírt volna örömében, kövér cseppekben hullott az eső. A lelkesedés azonban nem sokat törődött most azzal, ha bőrig áznak is! És bár a pesti utcákon hóval vegyes sártömeg volt, egyre többen csatlakozlak a nemzeti zászlót vivő fiatalokhoz, aki odaállt közéjük, az mind feltűzte azonnal keblére a háromszínű kokárdát. Esküre lendült ott minden magyar jobbja, esküre nyílt ajka, s egy szívvel-lélekkel dübörögték utána: Esküszünk, esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk! Ó, milyen gyönyörű nap volt az, gyermekek! A szabadság születésnapja! Mert ennek a nagy eseménynek híre bejárta Magyarországot, s ahol meghallották, csak egyet tudtak rá felelni: Rabok tovább nem leszünk.

175 év választ el bennünket 1848 hőseitől, de a szabadságvágy, függetlenség, bátorság, hazaszeretet eszméje, az eszmék melletti határozott kiállás semmit sem változott.

Március 15. példát ad nekünk. Egy ország polgárai akkor boldogok, ha képesek megvalósítani elképzeléseiket. Tisztelet a hősöknek, akik kivívták szabadságunkat!

 „Széles a Föld, magas az ég,

Mérföldes csizma sem elég.

De egy csepp föld vár mindig rám:

Ez itt az én hazám.”

Gergely-járás

Gergely naphoz kapcsolódó legismertebb népszokás a Gergely-járás. Ezen a napon a gyerekek vidám jelmezes felvonulással, köszöntők éneklésével és dramatikus játékokkal emlékeznek Gergely pápára, az iskolák patrónusára, bemutatják az iskolai életet, az új tanulókat iskolába hívogatják, nekik ajándékokat készítenek.

Biztonságos közlekedés

Magyar Autóklub oktatása diákjainknak a biztonságos közlekedés szabályairól.

A Klebelsberg Központ és a Magyar Autóklub között fennálló megállapodás alapján a közoktatási intézményekben történő közlekedésbiztonsági képzést 2023-ban a Magyar Autóklub „Biztonság útján” elnevezésű diákoktatási programját újraindítja.

A program magában ötvözi a közvetlen, személyes részvétel hatását a modern oktatástechnikai lehetőségek adta tanulással. Az oktatások közvetlenül az iskolákban, tantermi foglalkozás keretében valósulnak meg, a gyerekek aktív részvételére alapozva, napjaink tanulási igényeihez igazodva (videók, képek, prezentációk). Célcsoportunk az általános iskolai korosztály (alsó-felső tagozat).

Kovács László
közlekedésbiztonsági oktatási referens

Farsang

Farsangi mulatságunk. Szuper jelmezek, produkciók, színházi előadások, farsangi finomságok, jó hangulat, zene, tánc, tombola, buli kifulladásig!

Hálásan köszönöm az élményt a gyerekeknek, pedagógusainknak, kedves szülőknek. A kitűnő szervező munkát a diákönkormányzatnak, a 7.a és 7.b osztálynak és a szülői szervezetnek!

Mackónap

Mackónap: A hagyomány szerint február 2-án, a barnamedve ha kijön az odvából és meglátja az árnyékát – azaz, ha süt a nap – akkor visszabújik és alszik tovább, mert hosszú lesz a tél.

Hát ma volt egy kis napsütés.

Szépkiejtési verseny

Kazinczy Szépkiejtési verseny iskolai fordulóján vett részt 40 diákunk. Büszke vagyok rájuk, szépen, kifejezően, folyékonyan, értően olvasnak. Csodás élmény volt hallgatni őket.

Gratulálok a versenyzőknek, az eredményhirdetés a héten, iskolagyűlésen lesz. Köszönöm felkészítő pedagógusainknak: Furikné Kiss Mónika , Katalin Stricker Zsohárné , Erika Tenkelyné Drabon , Éva Elbertné Szekeres . Köszönöm a zsűriben vállalt szerepet Czinege Jánosné, Marikának és Furikné Kiss Mónikának.

Szabó Magda: Hinni

Hinni szeretnék a kimondott szóban,

Hinni az emlékekben, egy régi fotóban.

Hinni szeretnék egy darabka kőben,

Egy száraz faágban,vagy épp zöldelőben.

Hinni szeretnék a könyv betűiben,

A madarak dalában, a tiszta levegőben,

Hinni a szóban, a segítő kézben,

Hinni szeretném, hogy van miben hinnem.

Magyar Kultúra Napja

Szeretettel köszöntöm a Herceghalmi Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti tanulóit a félév alkalmából rendezett kiállításon. Fantasztikus remekművek készültek , melyek egész évben csodálatos hátteret biztosítanak rendezvényeinknek. Az alkotások egyedisége, sokszínűsége mutatja a bele fektetett munkát, érzékiséget, a művészet iránti elkötelezettséget. Amikor végigsétálok iskolánk folyosóin mindig büszkeséggel és csodálattal nézem, hogy milyen fantasztikus remekművek keletkeznek. A legfontosabb, hogy művészetis diákjaink örömforrást találnak az alkotásban, élményt ad nekik azok elkészítése, és a produktum, mellyel büszkélkedhetnek magáért beszél.

Köszönöm képzőművészeti tanszakunk pedagógusainak, a nagyszerű munkát, törődést, gondoskodást, nevelést, tanítást. Ezt a varázslatot, mely méltó a Magyar Kultúra Napjának megnyitására. Gratulálok valamennyi alkotónak, tehetségpalántának, kívánok sok sikert, még több gyönyörű alkotást, kitartást, örömforrást további munkásságukhoz.

Hagyd, hogy téged is felfaljon a művészet!

Herceghalom, 2023. január 20.                                                                Horváthné Gacsályi Marianna

intézményvezető

Karácsonyi ünnepség

Diákjaink csodálatos műsorával zártuk a decembert. Iskolai Karácsonyi Ünnepségünk igazán megható, felemelő volt. Csizmadia Zsuzsa polgármester asszony köszöntötte a gyerekeket, pedagógusokat, átadta ajándékát: diákok sportszereket 1.6 millió forint értékben, diákönkormányzat elnöke 20.000 Ft-os ajándékutalványt, pedagógusok pénzjutalmat 3.650.000 Ft értékben, valamint aranyos karácsonyi manókat kaptak. Bárányos Mónika , alapítványunk elnöke társasjátékokat adományozott az osztályoknak. Köszönjük Etelka Németh – nak, a Szülői Szervezet elnökének az egész éves támogató közreműködését, az adományokat, az osztályok , szülők, karácsonyi ajándékát pedagógusainknak.

Minden támogatónak, együttműködőnek hálásan köszönjük!

Köszönöm pedagógusainknak a felkészítést, csodás perceket, gyerekekért végzett nagyszerű munkájukat!

Diákjaink, pedagógusaink nevében kívánok

Áldott, békés, Szent Karácsonyt Mindenkinek!

III. Adventi Gyertyagyújtási Ünnepség

  • 1.a osztály gyertyafénykeringő- Köszönöm a felkészítést Barta Viktória tanítónőnek.
  • Református Istentisztelet
  • HAMI Karácsonyi Koncert

Köszönjük a fantasztikus fotókat István Kristóf– nak!

Egészségnap

Egészségnap- projektnap. Fontos számunkra diákjaink egészségtudatossága. Ezen a napon valamennyi állomáson ismereteiket bővítik a témában, játékos feladatokat oldanak meg, foglalkozásokon tapasztalják, hogy a legfontosabb az egészség: védőnői tájékoztatás, ökotakarítás, zöldség-gyümölcsszobrászat, sport, plakátok, cukiságok boltja, újrahasznosított tárgyak, balesetvédelem, gyógynövények, teakóstolás. Köszönöm meghívott előadóinknak: Molnár Laura, egyetemi hallgató , Nagyné Dévényi Judit, védőnőnek az előadásokat, pedagógusainknak a koordinálást, szülőknek az előzetes feladatokban részvételt, Andrea Tauber tanárnőnek a projektnap megszervezését! A program Herceghalom Gyermekeiért Közhasznú Alapítvány támogatásával valósult meg.

Fókuszban az EGÉSZSÉG!

Kukorica-bál

Kukorica-bál: morzsolás, csutkajenga, kézműveskedés, kukoricán térdeplés, puliszka-kóstolás, tombolasorsolás, henna-festés, csillámtetkó, finom falatok, bál.

Köszönjük a Szülői Szervezetnek, a szülőknek, a büfé megrendezését: sok-sok szendvicset, süteményt, finomságokat, köszönjük a rengeteg felajánlást, tombolatárgyakat, sok-sok segítséget. Köszönöm kollégáimnak, a program szervezését, helytállást minden területen. Köszönöm a diákönkormányzatnak, a 8-os diákoknak a program megrendezését. Sikeres program, vidám gyerekek, elégedett pedagógusok, kedves szülők.

Rajzfilmünnep

IX. Országos Rajzfilmünnep

Eredményhirdetés, díjátadó. A zsűri elnöke: Gyarmathy Ildikó rajzfilmes, illusztrátor, aki sok magyar (pl. Dargay Attila, Jankovics Marcell) rajzfilmben közreműködött ( pl. Vuk, Pom-pom) és sok mesekönyvet, kiadványt is illusztrált.

Gratulálok diákjainknak eredményes részvételéhez, köszönöm pedagógusainknak a felkészítést.

Márton napi sokadalom

Márton napi sokadalom.

Szuper hangulat, lámpás felvonulás, előadás, tökfaragás, táncház, libazsíros kenyér, finomságok, szuper szervezés. Köszönjük mindenkinek aki részt vett, eljött, velünk tartott.

Köszönöm a fellépő diákoknak – 8-os németes tanulóinknak: Kükedi Liliana, Zolnai Viola, Kallós Gergely, Vajda Zalán, és néptáncos növendékeinknek, valamint felkészítő tanáraiknak: Schmidt-Vanpée Bernadettnek és Mayer Orsolya-nak.

Hálás köszönetem a Szülői Szervezetnek a szervezését, dekorálásért, vendéglátásért, kitűnő hangulatért.

Ismét jó volt együtt lenni.

HAMI Őszi Koncert

Október 23.

1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója

„Meghasadt az égbolt, mert egy nép azt mondta „Elég volt” – írta Márai Sándor.

Tisztelt Ünneplők! Akkor – 66 évvel ezelőtt – 1956. október 23-án meghasadt az égbolt e hazában, mert mindenkinek mindenből elege lett. 66 évvel ezelőtt egy kicsi, sokat szenvedett nemzet adott értelmet és jelentőséget az egyik legnagyobb isteni és emberi adomány, a Szabadság igazságosságának.

„Nem érti ezt az a sok ember,
Mi áradt itt meg, mint a tenger?
Miért remegtek világrendek?
Egy nép kiáltott. Aztán csend lett.
De most sokan kérdik: mi történt?
Ki tett itt csontból, húsból törvényt?
És kérdik, egyre többen kérdik,
Hebegve, mert végképp nem értik –
Ők, akik örökségbe kapták –:
Ilyen nagy dolog a Szabadság?”

Köszönjük az Ünnepi műsort a 7.b. osztályos tanulóknak, felkészítő tanáruk: Furikné Kiss Mónika, az énekkarnak a közreműködést, felkészítő tanáruk: Hajdu Kornélia.

Őszi ÖKONAP

Sikeres Őszi Ökonap. Ismét együtt: gyerekek, szülők , pedagógusok, hogy diákjaink környezetét szebbé varázsoljuk. A sok szorgos kéznek köszönhetően gyönyörű lett iskolaudvarunk. Köszönjük Alapítványunk, Önkormányzatunk, Szülői Szervezetünk aktív közreműködését, anyagi támogatását. Jó hangulat, szép idő, az elmaradhatatlan zsíros kenyér-hagymával, …és az eredmény önmagáért beszél. Köszönöm mindenkinek aki itt volt, segített, alkotott. 🤗❤💚🍂🍁

Gesztenyés napok

A Gesztenyés napok- projekthéten diákjaink a Minden, ami gesztenye! – felhívásra változatos programokon vesznek részt: gesztenyeszüret, gesztenyés kupa, csodálatos

alkotások, ajtódíszek készülnek gesztenyéből. 🤗🤎🌰

Október 6.- Nemzeti Gyásznap

Iskolánk tanulói méltó módon emlékeztek az Aradi vértanúkra.

Őszi forgatag

Itt van az ősz, itt van újra: projektek, Állatok világnapja, őszi dekorációk, Zene Világnapja.

Magyar Népmese Napja

” A mese örök, mindegy, hogy mi a technikai körítés. Mindegy, hogy a gyerek számítógépezik, mert a kíváncsiság, ami gyerekké teszi az megmarad.” – Csukás István

A mai napon a kicsiknek olvastak mesét nagyok- testvér-osztálybeli diákjaink, tanítóink. Gyerekek népviseletbe jöttek, így tisztelegtek a nagy meseíró – Benedek Elek- születésének napján.

Köszönjük a program szervezését – Furikné Kiss Mónika magyar tanárnőnek.