A tehetségpont azonosító száma: TP 141 001 943

A Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a 2020/2021 évi akkreditációs folyamatban való részvétele eredményeként helyi (intézményi/települési) hatókörű, Akkreditált kiváló tehetségpont címet nyerte el!

Az akkreditációban közreműködött szakértők a következő szöveges értékelést készítették a folyamat során szerzett online és/vagy személyes tapasztalataik alapján:

Az akkreditáció szöveges értékelése:
A Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a település egyetlen általános iskolája. Az itt folyó eredményes tehetséggondozás vonzó a környező településeken lakó gyerekek és szüleik számára is.
Komplex, érdekes programokkal fejlesztik a gyerekek tehetségét. Szakszerű beválogatás, tartalmas, érdekes, különleges gondozás jellemzi programjaikat. A hatásvizsgálatok visszaigazolják eredményességüket.

Kiemelkedő az alsó tagozatos gyerekek számára szervezett „Táltos tréning” (TEKI) tehetség-kibontakoztató foglalkozás, valamint rendkívül közkedvelt a „Történelem másképpen” c. program a felsősök között. Nagyon sikeres a komplex, művészeti Tér-Zene-Tánc program.
Tehetség-tanácsadásuk szól szülőknek, diákoknak, szakembereknek egyaránt.

Dokumentációjuk precíz, példaértékű. A jól működő tehetséggondozó munkaközösségük további képzéseket tervez. Külső (határon túl is) kapcsolataikban megjelennek a tehetséggondozással kapcsolatos elemek. Tehetséggondozó, tehetségsegítő munkájuk szerves eleme az intézmény pedagógiai kultúrájának

2021. január 28.

Olasz Tamásné és Szénási Istvánné
a Matehetsz akkreditációs szakértői