Szülők-Nevelők Jótékonysági Bálja

Hálásan köszönjük mindenkinek, aki részvételével, felajánlásával támogatta Herceghalom Gyermekeiért Közhasznú Alapítványunkat, ezzel hozzájárulva gyermekek támogatásához. Köszönöm a fellépő gyerekeknek: 3.b és a 6. osztályosoknak, felkészítő pedagógusoknak: Székelyné Füleki Beátának és Papp Juditnak, Mayer Néptáncműhelynek, Mayer Orsolyának, Fuvolakvartettnek: Osztovits Réka, Kerekes Nóra, Horváth Lilla, kísérte Takács Dorottya, felkészítő pedagógus Veres Nikolett, dob duettet adnak elő, Westermann Zénó és Westermann Nolen, felkészítő tanáruknak Pávai Apornak. Köszönjük Dobos Katának a kellemes dallamokat. Köszönöm pedagógusainknak, akik az est lebonyolításában aktívan közreműködtek. Szőcsné Pécsi Renáta-nak, iskolatitkárnak, akinek előkészítő, szervező munkája nélkül a bálunk nem valósulhatott volna meg. Köszönöm közreműködő óvoda-iskola pedagógusainknak, akik nagyban hozzájárultak a rendezvény megvalósításához.

Jótékonysági estünk sikeres lebonyolításának legjelentősebb támogatója az idei évben is Herceghalom Község Önkormányzata, valamint a Mészáros és Mészáros Zrt. , akik jelentős összeggel járultak hozzá rendezvényünkhöz, ezzel Herceghalom gyermekeinek támogatásához.

Köszönjük Pete Lászlónak és csapatának, hogy biztosították számunkra a bál helyszínéül szolgáló Nimród fogadót,valamint finom vacsorával kényeztették vendégeinket. Köszönöm Szilágyi László, DJ-nek, aki, az est folyamán a jó hangulatról gondoskodott. Természetesen valamennyi kuratóriumi tagnak, akik a háttérben azért dolgoztak, hogy sikeres rendezvényt bonyolíthassunk le. Az idei év tombola ajándékainak összértéke közel egy millió forint. A tombolatárgyakat településünk vállalkozói, lakosai, iskolánk, óvodánk szülei, valamint a TESCO Globál Zrt. ajánlották fel. Köszönjük mindenkinek az értékes ajándékokat.

Az idei bál bevételét az óvoda, iskola éves programjaira, gyerekek kirándulásaira, diákok jutalmazására fordítjuk. A 120 éves jubileumi évforduló kapcsán a bál bevételéből digitális paneleket vásárolunk a gyermekek fejlesztéséhez. További célunk gyereknapra jubileumi iskolapólókkal megajándékozni gyermekeinket. Azzal, hogy Önök megvásárolták a báli belépőjegyet, támogatták rendezvényünket, segítettek, hogy kitűzött céljainkat megvalósíthassuk.

Mindenkinek hálásan köszönjük!

Együtt Herceghalom Gyermekeiért!

Télbúcsúztató farsangi mulatság iskolánkban

Szuper hangulat, csodálatos jelmezek, fantasztikus produkciók!

Köszönöm a Diákönkormányzatnak, a 7.osztálynak , a Szülői Szervezetnek a szervezésben, lebonyolításban nyújtott sok-sok segítséget! Köszönöm a tombolanyereményeket, az ajándékokat, az osztályok tortáit, csodálatos jelmezeket, dekorálást, a szíves vendéglátást, finom falatokat, farsangi fánkot Andrásné Orosz , Jucinak, minden segítő kéznek, támogató együttműködőnek. Köszönöm kollégáimnak a diákok felkészítését, a jó hangulatot.

Farsangi mulatság az ötödik osztályokban

A Lipinka egy online program és oktatói közösség, amely a hagyományos népművészeti tevékenységek élményalapú, komplex oktatásában támogatja a pedagógusokat, oktatókat. Célja, hogy hiteles szakemberek tapasztalataira építve átfogó és gyakorlatias eszközöket adjon mindazoknak, akik hagyományismereti foglalkozások keretében gyermekneveléssel és oktatással foglalkoznak.

Mackónap

Február 2. Mackónap iskolánkban

Magyar Kultúra Napja

Magyar Kultúra Napja alkalmából képzős növendékeink alkotásaival ünnepeltünk.

Karácsonyi ünnepség

Köszönöm a 4.b osztályosok Betlehemes jelenetét, Tenkelyné Drabon Erika felkészítését, művészeti iskolásaink zenéit, pedagógusok közreműködését, felkészítését, Juhászné Schrauf Ágnes tanító megható énekét , Kuzma István hegedűjátékát , pedagógusaink közös énekét, diákönkormányzatunk felkészültségét. ❤️💚

Szép, emlékezetes, megható műsor volt.

Áldott, békés, szeretetben gazdag Szent Karácsonyt kívánunk iskolánk valamennyi diákjának, szülő szervezetnek, pedagógusainknak, valamennyi munkatársunknak, partnereinknek, támogatóinknak!

Köszönöm Herceghalom Község Önkormányzatának, Herceghalom Gyermekeiért Közhasznú Alapítványnak, Érdi Tankerületi Központnak, Szülői Szervezetnek, valamennyi támogatónknak egész éves együttműködésüket, ajándékait, felajánlásaikat, kimagasló támogatásukat!

Advent 3. gyertyagyújtási ünnepség

Advent 3. vasárnapja van.

Az öröm vasárnapján a Labdarózsa kórus ünnepi koncertjével készítettük lelkünket az ünnepre. Meglepetésként iskolánk diákjainak kis csoportja is bekapcsolódott a koncertbe.

Csodálatos volt. Köszönöm.❤️

A padlás

A padlás 8. b osztályosokkal. Élmény volt.

Advent 2. gyertyagyújtási ünnepség

Advent 2. vasárnapján Művészeti Iskolánk Karácsonyi Koncertjével ünnepeltünk. Köszönöm diákjainknak, hogy zenéjükkel, karácsonyi dallamaikkal meghittebbé tették az örömteli várakozást …

Gondolat: mit jelent a gyerekeknek a színpad, a szereplés? Félelmet, izgalmat, örömteli várakozást, felszabadultságot, bátorságot, szabadságot…Ennek voltunk ma tanúi….

És ugyanakkor a film jutott eszembe: Mindenki. Nálunk énekelhet , zenélhet, játszhat a tehetséges és a kedvtelő is. Mert örömöt okoz neki, feltölti, izgalomban tartja, élményhez juttatja. És mi , akiket megajándékoznak az élménnyel, gazdagabbá, boldogabbá válunk általa.

Jó volt látni a testvéreket, a zenetársakat, kórustagokat, pedagógusokat, ahogy segítették, bátorították, vigasztalták, felemelték egymást. Együtt.

Van Remény. Ők a jövő. < 2. gyertya- Örömteli reménykedés>

Jó érzés köztetek, veletek lenni, részévé válni az egésznek. ❤️‍🩹

5. b. osztály jutalomkirándulás

5.b osztály jutalma János vitéz – mozilátogatás. Köszönjük Andrea Tauber tanárnőnek

Advent 1. gyertyagyújtási ünnepség

Advent első vasárnapján

felgyullad egy gyertya fénye.

Melegítse át szívedet,

legyen fénylő eredménye.” (Aranyosi Ervin)

Köszönöm 4. osztályosaink Betlehemi játékát, Erika Tenkelyné Drabon– nak a felkészítést, Coco-nello Hajdu -nak a zenei közreműködést, ének trió felkészítését, zongorán kísérést. Igazán felemelő adventi pillanatokat élhettünk át általuk. Köszönöm a szülőknek a sok-sok segítséget, közreműködést, támogató együttműködést.

Iskolatörténeti vetélkedő

Iskolatörténeti vetélkedő iskolánk fennállásának 120. évfordulója alkalmából.

Felsős diákjaink összemérték tudásukat. Köszönjük Lajos Nagy tanár úrnak a verseny szervezését

Egészségnap

Immunerősítés, mozgás, hulladékcsökkentés, okostányér, zöldségfermentálás, újraélesztés, szépségápolás: fodrászat, kozmetika, illóolajok, levendula. Testi-lelki feltöltődés.

Felkészült pedagógusaink, volt tanítványaink, meghívott előadóink varázsolták el diákjainkat: Horváth Réka- biomérnök hallgató, Végh Levente- biomérnök hallgató, Molnár Laura- gyógyszerész hallgató, Tóth Karcsi, Charleys- fodrász, Agnes Pfeil Feketene – Doterra wellness tanácsadó, Deák Krisztián- levendula-szakértő, Nánásiné Fábián Renáta-kozmetikus. Hálásan köszönjük a nagyszerű előadásokat. Igazán hasznos napunk van. Köszönöm Andrea Tauber tanárnőnek a projektnap megszervezését.

Lázár Ervin Program – Holle anyó

Fantasztikus előadást látták 2.-os, 3.-os diákjaink a Budapesti Táncszínházért Alapítvány előadásában

Kukoricamorzsoló délután

Kukoricamorzsoló délután: jó hangulat, szuper programok, hagyományőrzés: kukoricamorzsolás, kukoricán térdeplés, csutkajenga építő verseny, skander, kézműves foglalkozások, puliszkakóstolás, zene, tánc tombola. Köszönöm a szervezést a 8. osztályosainknak, a diákönkormányzatnak, valamennyi pedagógusunknak. Hálásan köszönöm a Szülői Szervezetnek a büfé szervezését, finom falatokat, szíves vendéglátást, a sok-sok tombola felajánlást.

Ismét jó volt együtt lenni! 🤗❤️💛🧡🤎

Márton napi sokadalom

Az eső miatt a tornacsarnokba szorultunk, a vonulás rövidre sikerült, de a hangulat jó volt. A gyerekek kedves műsora vidám perceket adott, Orsi néni táncháza mindenkit megmozgatott, Picuri Muri most is szenzációs volt, a szülői szervezet vendéglátása profin szervezett volt: kedves kínálás , finom falatok ismét elégedettséget okozott.

Köszönjük Varga-Tóth Csabának a program megszervezését és mindenkinek, aki hozzájárult a megvalósításhoz. Külön köszönet Herceghalom Község Önkormányzatának, a program finanszírozásáért.

5.a. osztály jutalomutazása

A Pál utcai fiúk nyomába eredtek: Fűvészkert, Práter utca, Mária-Pál utca, Horánszky utca-Vörösmarty Gimnázium, Múzemkert és utána benézték a Pénzmúzeumba is. Köszönöm Nekik és Furikné Kiss Mónika a Jubileumi találkozón előadott vidám színdarabot. A programot támogatta a Herceghalom Gyermekeiért Alapítvány. 🙂

120 éves a Herceghalmi Általános Iskola – Alma Mater találkozó

Felemelő, megható és megtisztelő érzés volt találkozni, együtt lenni volt diákjainkkal, pedagógusainkkal, településünk tiszteletbeli szereplőivel. Közel 260 fő volt herceghalmi diák és 15 fő egykori pedagógus, köztük 7 igazgató volt jelen a jubileumi ünnepségen. Külön köszönöm Herceghalom Község Önkormányzatának, képviselő testületének, hogy támogatták a rendezvényt. Köszönöm a Szülői Szervezetnek, Labdarózsa Kórusnak, Nyugdíjas Klub-nak, Nocsak Bisztrónak, Csizmadia Zsuzsanna- polgármester asszonynak, hogy finom süteményekkel hozzájárultak a vendéglátáshoz. Köszönöm pedagógusainknak, a rendezvény megvalósításához nyújtott sok-sok segítséget! Köszönöm diákjainknak és felkészítő pedagógusainknak a nagyszerű műsort.

Köszönjük Kristóf Istvánnak a nagyszerű elkapott pillanatokat.

Október 23. Megemlékezés

Iskolai ünnepségünkön 1956. október 23-ai forradalom és szabadságharc eseményeire emlékeztünk. A visszaemlékezést iskolánk 7. osztályos tanulói közvetítették iskolánk közösségének, mely műsorban közreműködött kórusunk is.

Köszönöm Furikné Kiss Mónikának a felkészítést, Hajdu Kornéliának a közreműködést és a csodálatos díszletet Barta Viktóriának és képzős diákjainknak.❤️🤍💚

Őszi Ökonap

Ismét sikeres ÖKONAP-ot tartottunk. Gyönyörű lett iskolaudvarunk. 120 tő virágot ültettünk iskolánk fennállásának 120. évfordulójára. Szorgos kezek, remek időjárás, jó hangulat, kedves emberek, finom falatok. Ismét alkottunk valami szépet együtt, közösen egy jó ügy érdekében: szülők, gyerekek, pedagógusok.

Mindenkinek hálásan köszönöm.❤️🧡💚💛🤎

A programot a Szülői Szervezet, a Herceghalom Gyermekeiért Alapítvány és az Érdi Tankerületi Központ támogatta.

Őszi alkotásaink

Október 6. Megemlékezés

Állatok világnapja

Az Etyeki Állatmenhely állatvédelmi előadása diákjainknak.

Zene Világnapja

Filharmónia Magyarország Koncert és Fesztiválszervező Nonprofit Kft. által szervezett Rézvarázs: Népszerű melódiák könnyedén című előadáson vettek részt iskolánk 5.6.7. -es diákjai a Lázár Ervin Program keretében.

Magyar Népmese Napja

A jubileumi évforduló (120 éves iskolánk) alkalmából egykori diákjaink meséltek az osztályoknak. Nagyon köszönjük, a gyerekek nagyon élvezték. Reggel az iskolarádióban a Diákönkormányzat emlékezett meg Benedek Elek születésnapjáról. A hagyományt népviseletbe öltözve ápoltuk. 💛

Magyar Diáksport Napja

Jövő Hősei-kiállítás

Jövő hősei- Planet kiállításon TermTudoros diákjaink.

Mozdulj a klímáért!

Iskolánkkal részt veszünk az országos projektben.

Tanévnyitó ünnepség

Köszöntöm az idén 120 éves Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola valamennyi diákját, pedagógusát, szülőket, partnereinket a 2023/2024-es tanév első napján.

“Olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája. “

Mindenkinek sikeres, eredményekben és élményekben gazdag Új Tanévet Kívánok!

Gólyanap

Jó volt látni a sok-sok örömteli vágyakozással, lelkesedéssel teli tekintetet.