Június 4. Nemzeti összetartozás napja.

Diákjaink projektjeikkel emlékeztek.

Jubileumi Gálaműsor

Köszönetemet és hálámat fejezem ki diákjainknak, pedagógusainknak, szervezőinknek, hogy hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához. Hálámat fejezem ki valamennyi megjelenő vendégünknek, hogy velünk ünnepelték iskolánk fennállásának 120.évfordulóját! ❤️

Köszönöm a Nimród Fogadó és Vendéglő, Herceghalom -nak a csodálatosan feldíszített helyszínt, finom falatokat, szíves vendéglátást. Herceghalom Község Önkormányzatának a program támogatását, a Jubileumi Évkönyv megjelentetését.

Gyermeknap

Gyereknap alkalmából jégkrémmel köszöntöttük diákjainkat. A hűsítő finomságot a Herceghalom Gyermekeiért Közhasznú Alapítvány ajándékozta a gyermekeknek.

Hálásan köszönjük!

A Szülői Szervezet homokozó és egyéb kinti játékokkal ajándékozta meg diákjainkat.

Csodák Palotája

A Csodák Palotájában jártak a Természettudorok.

XI. Művészeti Iskolák találkozója

Iskolánk diákjai Kiss Lujza és Osztovits Vince. Gratulálok, méltón képviseltétek iskolánkat. Köszönöm a felkészítő pedagógusoknak: Dorottya Takács , Roland Majsai és a zongorakíséretet Csaba Nagy tanár úrnak! Köszönöm Viktória Barta és Eszter Szilaj a kiállítást, remekműveket.

Föld napja

” Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Tegyünk, együtt, közösen mi is egy élhetőbb jövőért! 💚

Fenntarthatósági Témahét ( április 22-26.) kiemelt témái: a levegő és élővilága, szabadidő, körforgásos gazdaság, hulladék és tudatos fogyasztás.

Tavaszi Ökonap

A mai nap mottója a példamutatás. Példát mutattunk diákjainknak, gyerekeinknek, közösségünknek. Hogyan lehetsz Te magad is a környezeted javára, milyen az összefogás ereje, amikor az időjárást is legyőzzük, mert akarunk tenni. Együtt, közösen a szebb és élhetőbb környezetünkért. Tavaszi nagytakarítás kívül és belül, melynek eredménye tisztaság és szemet gyönyörködtető környezet. Köszönöm mindenkinek , aki eljött, segített, részt vállalt a kitűzött célok megvalósításában. Külön köszönöm a Szülői Szervezetnek a finom falatokat, vendéglátást, homokozó játékokat. A program támogatója a Herceghalom Gyermekeiért Alapítvány, Érdi Tankerületi Központ és Herceghalom Község Önkormányzata. Hálásan köszönöm valamennyi támogatónak!

Jó volt ismét együtt!

Idegen nyelvi projektnap

Idegen nyelvi projektnapunk Ausztrália témakörben.

Szuper programok, állomások, projektek. Köszönjük a programot az idegen nyelvi munkacsoportnak: Aczél Ágnes és Molnárné Pais Mariann tanárnőknek.

Tavaszi koncert

Művészeti Iskolánk Tavaszi és egyben Költészet Napi koncertje. Köszönöm diákjainknak az élményt, pedagógusainknak a felkészítést!

A tehetség sokszínűségét mutatták meg ismét tanítványaink.

Pál utcai fiúk nyomában

A Pál utcai fiúk nyomában az 5.b osztályosaink

ELTE nyílt labor

Az ELTE nyílt labor foglalkozásán járt a 7. osztály

HITECH-SULI

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy iskolánk elnyerte a Hitech Suli cím pályázatot, melynek köszönhetően ALAPÍTVÁNY AZ INNOVATÍV OKTATÁSÉRT támogatásában részesülünk.

A pályázatnak köszönhetően részt veszünk egy digitális tanterem és digitális eszközökkel támogatott pedagógiai program kialakításában.

A pályázat keretében elnyerhető támogatás célja a köznevelési intézmények infrastrukturális, oktatástechnológiai és módszertani fejlesztése a következő elemek segítségével minden nyertes

esetében:

• 1 db digitális tanterem kialakítása (meglévő tanterem festése, dekorálása és felszerelése);

o 24 db iskolapad

o 24 db iskolaszék

o 1 db interaktív panel állvánnyal

o 1 db tanári laptop

o 1 db laptop állvány

o 24 db tanulói laptop

o 1 db töltő és tároló szekrény a tanulói laptopok számára

o 1 db dokumentumkamera

o 12 db MakeBlock – mBot 2 robotkészlet

o 6 db LEGO SPIKE robot

o 12 db Micro:Bit + kiegészítő kit

o 4 db Craftbot 3D nyomtató

o 1 db lézervágó

o 4 db forrasztó állomás és harmadik kéz

o 1 db plotterező csomag

o 1 db Maker’s Red Box

o 1 db Maker’s Red Box 24-es kiegészítő kit

o 1 db mozaBook Classroom licensz

o 3 db Redmenta licensz

• 3 felső tagozaton (is) tanító pedagógus ösztöndíj támogatása 5 hónapra;

• 3 felső tagozaton (is) tanító pedagógus képzése, mentorálása 5 hónapon keresztül.

A pályázat támogatási értéke nyertes pályázatonként bruttó 40 millió forint.

Hajrá Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola!

A pályázatot a Herceghalom Gyermekeiért Közhasznú Alapítvány támogatásával nyújtottuk be, melyet ezúton hálásan köszönök valamennyi diákunk, pedagógusunk nevében.

XX. Jubileumi Zsámbéki-medence kis matematikusa döntő – 2024. Herceghalom

Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy idén 20. alkalommal rendeztük meg a „Zsámbéki – medence kis matematikusa” térségi versenyt. Sok minden változott ez alatt a két évtized alatt, de ugyanakkor sok minden maradt állandó. Amikor 2010-ben idejöttem, már 6 éves volt a verseny, én elődeimtől vettem át a stafétabotot, melyet azóta is büszkén tartok kezemben. Kezdetekben az iskola folyosóján tartottuk a megnyitót, nem volt még akkor ilyen impozáns könyvtárunk, a versenyfeladatok összeállításán is változtattunk az évek alatt, emlékszem a 10. évfordulón 6 feleletválasztós és 4 kifejtős feladatra módosítottuk. Továbbra is a 2 írásbeli forduló után jön a helyszíni döntő, ahova csak a legjobbakat hívjuk. A 20 év alatt egyre több iskola tanulója ismerte és szerette meg versenyünket több településről visszajárnak hozzánk, megszerették a mi kis családias hangulatú, játékos fejtörőket, szórakoztató, szokványostól eltérő matematikai feladatokat tartogató versenyünket. Vannak kollégák, matematika tanárok, akik a kezdetektől részt vesznek tanítványaikkal a versenyünkön. Ez számunkra visszaigazolása annak, hogy valami maradandót alkotunk. Kiemelt feladat iskolánk életében a tehetséggondozás, annál is inkább, mivel Kiválóan Akkreditált Tehetségközpontként működünk, melynek egyik alappillére a matematika. Célul tűztük ki, hogy népszerűsítjük a matematika tantárgyat, amely sok diák számára még ma is mumus, de mi a logikus gondolkodás fejlesztésével, a sakk-logikával, a csoportbontásokkal, a játékos feladatokkal, a sok-sok versenyeztetéssel elértük, hogy diákjaink megszerették ezt a tantárgyat. Örülünk, hogy itt a Zsámbéki medencében és 3. éve kiterjesztve az Érdi Tankerületi Központ iskoláira, helyt adhatunk a felfedezett matematikai tehetségek kibontakoztatásának, megmérettetésének.

Ma a 180 nevező diákból 10 településről 45 diák mérte össze tudását, a három korcsoportban 4-től 8. osztályig.

Kedves Versenyzők! Ti mindannyian akik bejutottatok a döntőbe tehetségesek vagytok kiemelkedtek társaitok közül, kiváltképp a matematika területén. A mai napon ismét lehetőségetek nyílik ezt bebizonyítani. Bár a matematikához nem vezet királyi út , mégis biztos tudást, jó alapokat szerezhetsz megfelelő gyakorlással, feladatokkal, rejtvényekkel, fejtörőkkel és ilyen versenyekkel, mint ez a mai.

Kívánom Nektek, hogy tanulmányaitok során, majd később az életben hasznosuljon a matematikában megszerzett tudásotok és megtérüljön a befektetett energiátok.”

Jubileumi Díszoklevélben részesült:

– Tóthné Pósfai Ágnes (Bicske, most Etyek képviseletében) , aki immáron 20 éve indítja tanítványait a versenyen és maga is részt vesz a döntő feladatainak javításában.

– Varga Balázsné ( Páty), aki szintén 20. éve indítja diákjait a versenyünkön.

Széchenyi Zoltánné, aki 20 éve töretlenül, kimagasló színvonalon szervezi a versenyt

– Papp Judit, aki immáron 20. éve áll a verseny szervezésének élén.

Köszönöm Edina Pethőné Ötvös tanítónak a verseny szervezésében (4. osztályos korcsoport) , lebonyolításában nyújtott színvonalas munkáját.

Köszönöm a versenyen való fellépést :

– Balogh-Csapár Leona, és Balogh-Csapár Eliza tanulóknak, akik négykezes zongorajátékukkal nyitották meg a versenyt, felkészítő tanáruk Bidoul Arielle

– Kunkli Bernát önállóan választott versével gazdagította a műsort, felkészítője Zentai Ida

Köszönöm valamennyi kollégámnak a verseny lebonyolításában nyújtott példaértékű, önzetlen segítséget.

Köszönöm kiemelt támogatóinknak:

– Herceghalom Község Önkormányzatának, Csizmadia Zsuzsanna polgármester asszonynak, akinek szívügye a tehetséggondozás.

– Herceghalom Gyermekeiért Közhasznú Alapítvány-nak a támogatást a verseny megrendezésében

– Szülői Szervezetnek, valamennyi támogató szülőnek

– Tesco Globál Zrt.-nek a nyeremények felajánlását.

Valamennyi versenyzőnek szívből gratulálok! A

Víz világnapja

A víz világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A víz világnapja nem csupán egy éves megemlékezés, hanem egy világszintű mozgalom része, amely évről évre törekszik az emberi környezettudatosság növelésére, hiszen közös ügyünk, hogy a vizeink mindig tiszták, fogyaszthatóak legyenek és bárki hozzáférjen az ivóvízhez. Te is takarékoskodj az ivóvízzel és vigyázz vizeink tisztaságára.

  • Zuhanyozz!
  • Zárd el a csapot fogmosás közben!
  • Gyűjtsd össze az esővizet!
  • Vigyázz a tisztaságra a természetben!

Éljen a Haza! – V. komplex történelmi emlékverseny

Nagyon büszke vagyok diákjainkra, aki kiemelkedtek versenytársaik közül.

Apostagi Csanád- II. hely

Dávid Barnabás- V. hely

Az idei évben a versenyt a PETŐFI 200 emlékévhez kötődően hirdettük az Éljen a haza címmel, mellyel célunk méltó módon tisztelegni a költő, a reformkor, a szabadságharc és a kiegyezés emléke előtt.

A verseny komplexitását tantárgyközisége adja , lehetőséget biztosítva, hogy a tanulók széleskörűen tanulmányozhassák a történelmi korszakot, kiterjesszék ismereteiket, bővítsék tudásukat Magyarország történelméről a reformkortól a kiegyezésig. A verseny során szerzett tapasztalatok és élmények elősegítik a nemzeti és európai identitástudat erősítését.

Öröm számunkra, hogy az idei versenyre 84 diák nevezett, és a két írásbeli forduló után , a sikeres szereplésüknek köszönhetően 15-en nyerték el a lehetőséget, hogy itt a szóbeli döntőn összemérjék tudásukat a témában. A döntőbe jutottak a következő településekről érkeztek: Budakeszi, Budajenő, Érd, Érdliget, Páty, Herceghalom.

Kedves Versenyzők! Ti azzal, hogy a döntőbe jutottatok, már nyertesei vagytok ennek a versenynek. Remélem, hogy a szerzett élmények, ismeretek megmaradnak számotokra.

Néhány nappal ezelőtt Nemzeti Ünnepünkön emlékeztünk vissza az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire. A mai napon a Ti segítségetekkel éljük át újra a magyar történelem meghatározó korszakának eseményeit.

Kívánok Nektek sok sikert, élményekben, eredményekben gazdag versenyt.

A haza minden előtt.

Köszönöm a verseny szervezését, diákok felkészítését Lajos Nagy tanár úrnak!

A Mi Nemzeti Ünnepünk

Gratulálok a színvonalas , megható, lenyűgöző műsorért 5.b osztályosainknak, köszönöm a nagyszerű munkát, felkészítést Ida Zentai tanárnőnek! Köszönöm a műsorban való közreműködést a 4.a , 5 a osztálynak, művészeti iskolánk diákjainak, a csodálatos éneket a kamara kórusnak, felkészítést Coco-nello Hajdu -nak, zongora kíséretet Nagy Csabának, a néptáncosok közreműködését, felkészítést Mayer Orsolya tanárnőnek, a kis dobosoknak, felkészítőjüknek Roland Majsai és Apor Pávai tanároknak, a szavalóknak, szóló énekeseknek, fuvolásoknak, továbbá mindenkinek, aki hozzajárult Nemzeti Ünnepünk méltó megünnepléséhez .

Nagyon büszke vagyok rátok!

Gergely-járás

Gergely- járás: folytatjuk ezt a szép népszokást, új tanulókat iskolába hívogattuk, ajándékot készítettünk, vidám dramatikus jelenettel Gergely pápára, az iskolák patrónusára emlékeztünk. Énekszóval köszöntöttük a leendő diákokat, majd iskolapolgárrá fogadtuk őket. Köszönöm a 4.a osztályosoknak a csodás jelenetet, ünnepi műsort, a felkészítést Juhászné Schrauf Ágnes tanítónak. Mindkét 4. osztálynak a Gergely-járás hetében nyújtott kiemelkedő szerepvállalást, Erika Tenkelyné Drabon tanítónak és Ágnes Juhászné Schrauf tanítónak a foglalkozások vezetését, szervezést, ajándékok készítését.

Reméljük mindenkinek kedvet csináltunk az iskolás évekhez!

Szülők-Nevelők Jótékonysági Bálja

Hálásan köszönjük mindenkinek, aki részvételével, felajánlásával támogatta Herceghalom Gyermekeiért Közhasznú Alapítványunkat, ezzel hozzájárulva gyermekek támogatásához. Köszönöm a fellépő gyerekeknek: 3.b és a 6. osztályosoknak, felkészítő pedagógusoknak: Székelyné Füleki Beátának és Papp Juditnak, Mayer Néptáncműhelynek, Mayer Orsolyának, Fuvolakvartettnek: Osztovits Réka, Kerekes Nóra, Horváth Lilla, kísérte Takács Dorottya, felkészítő pedagógus Veres Nikolett, dob duettet adnak elő, Westermann Zénó és Westermann Nolen, felkészítő tanáruknak Pávai Apornak. Köszönjük Dobos Katának a kellemes dallamokat. Köszönöm pedagógusainknak, akik az est lebonyolításában aktívan közreműködtek. Szőcsné Pécsi Renáta-nak, iskolatitkárnak, akinek előkészítő, szervező munkája nélkül a bálunk nem valósulhatott volna meg. Köszönöm közreműködő óvoda-iskola pedagógusainknak, akik nagyban hozzájárultak a rendezvény megvalósításához.

Jótékonysági estünk sikeres lebonyolításának legjelentősebb támogatója az idei évben is Herceghalom Község Önkormányzata, valamint a Mészáros és Mészáros Zrt. , akik jelentős összeggel járultak hozzá rendezvényünkhöz, ezzel Herceghalom gyermekeinek támogatásához.

Köszönjük Pete Lászlónak és csapatának, hogy biztosították számunkra a bál helyszínéül szolgáló Nimród fogadót,valamint finom vacsorával kényeztették vendégeinket. Köszönöm Szilágyi László, DJ-nek, aki, az est folyamán a jó hangulatról gondoskodott. Természetesen valamennyi kuratóriumi tagnak, akik a háttérben azért dolgoztak, hogy sikeres rendezvényt bonyolíthassunk le. Az idei év tombola ajándékainak összértéke közel egy millió forint. A tombolatárgyakat településünk vállalkozói, lakosai, iskolánk, óvodánk szülei, valamint a TESCO Globál Zrt. ajánlották fel. Köszönjük mindenkinek az értékes ajándékokat.

Az idei bál bevételét az óvoda, iskola éves programjaira, gyerekek kirándulásaira, diákok jutalmazására fordítjuk. A 120 éves jubileumi évforduló kapcsán a bál bevételéből digitális paneleket vásárolunk a gyermekek fejlesztéséhez. További célunk gyereknapra jubileumi iskolapólókkal megajándékozni gyermekeinket. Azzal, hogy Önök megvásárolták a báli belépőjegyet, támogatták rendezvényünket, segítettek, hogy kitűzött céljainkat megvalósíthassuk.

Mindenkinek hálásan köszönjük!

Együtt Herceghalom Gyermekeiért!

Télbúcsúztató farsangi mulatság iskolánkban

Szuper hangulat, csodálatos jelmezek, fantasztikus produkciók!

Köszönöm a Diákönkormányzatnak, a 7.osztálynak , a Szülői Szervezetnek a szervezésben, lebonyolításban nyújtott sok-sok segítséget! Köszönöm a tombolanyereményeket, az ajándékokat, az osztályok tortáit, csodálatos jelmezeket, dekorálást, a szíves vendéglátást, finom falatokat, farsangi fánkot Andrásné Orosz , Jucinak, minden segítő kéznek, támogató együttműködőnek. Köszönöm kollégáimnak a diákok felkészítését, a jó hangulatot.

Farsangi mulatság az ötödik osztályokban

A Lipinka egy online program és oktatói közösség, amely a hagyományos népművészeti tevékenységek élményalapú, komplex oktatásában támogatja a pedagógusokat, oktatókat. Célja, hogy hiteles szakemberek tapasztalataira építve átfogó és gyakorlatias eszközöket adjon mindazoknak, akik hagyományismereti foglalkozások keretében gyermekneveléssel és oktatással foglalkoznak.

Mackónap

Február 2. Mackónap iskolánkban

Magyar Kultúra Napja

Magyar Kultúra Napja alkalmából képzős növendékeink alkotásaival ünnepeltünk.

Karácsonyi ünnepség

Köszönöm a 4.b osztályosok Betlehemes jelenetét, Tenkelyné Drabon Erika felkészítését, művészeti iskolásaink zenéit, pedagógusok közreműködését, felkészítését, Juhászné Schrauf Ágnes tanító megható énekét , Kuzma István hegedűjátékát , pedagógusaink közös énekét, diákönkormányzatunk felkészültségét. ❤️💚

Szép, emlékezetes, megható műsor volt.

Áldott, békés, szeretetben gazdag Szent Karácsonyt kívánunk iskolánk valamennyi diákjának, szülő szervezetnek, pedagógusainknak, valamennyi munkatársunknak, partnereinknek, támogatóinknak!

Köszönöm Herceghalom Község Önkormányzatának, Herceghalom Gyermekeiért Közhasznú Alapítványnak, Érdi Tankerületi Központnak, Szülői Szervezetnek, valamennyi támogatónknak egész éves együttműködésüket, ajándékait, felajánlásaikat, kimagasló támogatásukat!

Advent 3. gyertyagyújtási ünnepség

Advent 3. vasárnapja van.

Az öröm vasárnapján a Labdarózsa kórus ünnepi koncertjével készítettük lelkünket az ünnepre. Meglepetésként iskolánk diákjainak kis csoportja is bekapcsolódott a koncertbe.

Csodálatos volt. Köszönöm.❤️

A padlás

A padlás 8. b osztályosokkal. Élmény volt.

Advent 2. gyertyagyújtási ünnepség

Advent 2. vasárnapján Művészeti Iskolánk Karácsonyi Koncertjével ünnepeltünk. Köszönöm diákjainknak, hogy zenéjükkel, karácsonyi dallamaikkal meghittebbé tették az örömteli várakozást …

Gondolat: mit jelent a gyerekeknek a színpad, a szereplés? Félelmet, izgalmat, örömteli várakozást, felszabadultságot, bátorságot, szabadságot…Ennek voltunk ma tanúi….

És ugyanakkor a film jutott eszembe: Mindenki. Nálunk énekelhet , zenélhet, játszhat a tehetséges és a kedvtelő is. Mert örömöt okoz neki, feltölti, izgalomban tartja, élményhez juttatja. És mi , akiket megajándékoznak az élménnyel, gazdagabbá, boldogabbá válunk általa.

Jó volt látni a testvéreket, a zenetársakat, kórustagokat, pedagógusokat, ahogy segítették, bátorították, vigasztalták, felemelték egymást. Együtt.

Van Remény. Ők a jövő. < 2. gyertya- Örömteli reménykedés>

Jó érzés köztetek, veletek lenni, részévé válni az egésznek. ❤️‍🩹

5. b. osztály jutalomkirándulás

5.b osztály jutalma János vitéz – mozilátogatás. Köszönjük Andrea Tauber tanárnőnek

Advent 1. gyertyagyújtási ünnepség

Advent első vasárnapján

felgyullad egy gyertya fénye.

Melegítse át szívedet,

legyen fénylő eredménye.” (Aranyosi Ervin)

Köszönöm 4. osztályosaink Betlehemi játékát, Erika Tenkelyné Drabon– nak a felkészítést, Coco-nello Hajdu -nak a zenei közreműködést, ének trió felkészítését, zongorán kísérést. Igazán felemelő adventi pillanatokat élhettünk át általuk. Köszönöm a szülőknek a sok-sok segítséget, közreműködést, támogató együttműködést.

Iskolatörténeti vetélkedő

Iskolatörténeti vetélkedő iskolánk fennállásának 120. évfordulója alkalmából.

Felsős diákjaink összemérték tudásukat. Köszönjük Lajos Nagy tanár úrnak a verseny szervezését

Egészségnap

Immunerősítés, mozgás, hulladékcsökkentés, okostányér, zöldségfermentálás, újraélesztés, szépségápolás: fodrászat, kozmetika, illóolajok, levendula. Testi-lelki feltöltődés.

Felkészült pedagógusaink, volt tanítványaink, meghívott előadóink varázsolták el diákjainkat: Horváth Réka- biomérnök hallgató, Végh Levente- biomérnök hallgató, Molnár Laura- gyógyszerész hallgató, Tóth Karcsi, Charleys- fodrász, Agnes Pfeil Feketene – Doterra wellness tanácsadó, Deák Krisztián- levendula-szakértő, Nánásiné Fábián Renáta-kozmetikus. Hálásan köszönjük a nagyszerű előadásokat. Igazán hasznos napunk van. Köszönöm Andrea Tauber tanárnőnek a projektnap megszervezését.

Lázár Ervin Program – Holle anyó

Fantasztikus előadást látták 2.-os, 3.-os diákjaink a Budapesti Táncszínházért Alapítvány előadásában

Kukoricamorzsoló délután

Kukoricamorzsoló délután: jó hangulat, szuper programok, hagyományőrzés: kukoricamorzsolás, kukoricán térdeplés, csutkajenga építő verseny, skander, kézműves foglalkozások, puliszkakóstolás, zene, tánc tombola. Köszönöm a szervezést a 8. osztályosainknak, a diákönkormányzatnak, valamennyi pedagógusunknak. Hálásan köszönöm a Szülői Szervezetnek a büfé szervezését, finom falatokat, szíves vendéglátást, a sok-sok tombola felajánlást.

Ismét jó volt együtt lenni! 🤗❤️💛🧡🤎

Márton napi sokadalom

Az eső miatt a tornacsarnokba szorultunk, a vonulás rövidre sikerült, de a hangulat jó volt. A gyerekek kedves műsora vidám perceket adott, Orsi néni táncháza mindenkit megmozgatott, Picuri Muri most is szenzációs volt, a szülői szervezet vendéglátása profin szervezett volt: kedves kínálás , finom falatok ismét elégedettséget okozott.

Köszönjük Varga-Tóth Csabának a program megszervezését és mindenkinek, aki hozzájárult a megvalósításhoz. Külön köszönet Herceghalom Község Önkormányzatának, a program finanszírozásáért.

5.a. osztály jutalomutazása

A Pál utcai fiúk nyomába eredtek: Fűvészkert, Práter utca, Mária-Pál utca, Horánszky utca-Vörösmarty Gimnázium, Múzemkert és utána benézték a Pénzmúzeumba is. Köszönöm Nekik és Furikné Kiss Mónika a Jubileumi találkozón előadott vidám színdarabot. A programot támogatta a Herceghalom Gyermekeiért Alapítvány. 🙂

120 éves a Herceghalmi Általános Iskola – Alma Mater találkozó

Felemelő, megható és megtisztelő érzés volt találkozni, együtt lenni volt diákjainkkal, pedagógusainkkal, településünk tiszteletbeli szereplőivel. Közel 260 fő volt herceghalmi diák és 15 fő egykori pedagógus, köztük 7 igazgató volt jelen a jubileumi ünnepségen. Külön köszönöm Herceghalom Község Önkormányzatának, képviselő testületének, hogy támogatták a rendezvényt. Köszönöm a Szülői Szervezetnek, Labdarózsa Kórusnak, Nyugdíjas Klub-nak, Nocsak Bisztrónak, Csizmadia Zsuzsanna- polgármester asszonynak, hogy finom süteményekkel hozzájárultak a vendéglátáshoz. Köszönöm pedagógusainknak, a rendezvény megvalósításához nyújtott sok-sok segítséget! Köszönöm diákjainknak és felkészítő pedagógusainknak a nagyszerű műsort.

Köszönjük Kristóf Istvánnak a nagyszerű elkapott pillanatokat.

Október 23. Megemlékezés

Iskolai ünnepségünkön 1956. október 23-ai forradalom és szabadságharc eseményeire emlékeztünk. A visszaemlékezést iskolánk 7. osztályos tanulói közvetítették iskolánk közösségének, mely műsorban közreműködött kórusunk is.

Köszönöm Furikné Kiss Mónikának a felkészítést, Hajdu Kornéliának a közreműködést és a csodálatos díszletet Barta Viktóriának és képzős diákjainknak.❤️🤍💚

Őszi Ökonap

Ismét sikeres ÖKONAP-ot tartottunk. Gyönyörű lett iskolaudvarunk. 120 tő virágot ültettünk iskolánk fennállásának 120. évfordulójára. Szorgos kezek, remek időjárás, jó hangulat, kedves emberek, finom falatok. Ismét alkottunk valami szépet együtt, közösen egy jó ügy érdekében: szülők, gyerekek, pedagógusok.

Mindenkinek hálásan köszönöm.❤️🧡💚💛🤎

A programot a Szülői Szervezet, a Herceghalom Gyermekeiért Alapítvány és az Érdi Tankerületi Központ támogatta.

Őszi alkotásaink

Október 6. Megemlékezés

Állatok világnapja

Az Etyeki Állatmenhely állatvédelmi előadása diákjainknak.

Zene Világnapja

Filharmónia Magyarország Koncert és Fesztiválszervező Nonprofit Kft. által szervezett Rézvarázs: Népszerű melódiák könnyedén című előadáson vettek részt iskolánk 5.6.7. -es diákjai a Lázár Ervin Program keretében.

Magyar Népmese Napja

A jubileumi évforduló (120 éves iskolánk) alkalmából egykori diákjaink meséltek az osztályoknak. Nagyon köszönjük, a gyerekek nagyon élvezték. Reggel az iskolarádióban a Diákönkormányzat emlékezett meg Benedek Elek születésnapjáról. A hagyományt népviseletbe öltözve ápoltuk. 💛

Magyar Diáksport Napja

Jövő Hősei-kiállítás

Jövő hősei- Planet kiállításon TermTudoros diákjaink.

Mozdulj a klímáért!

Iskolánkkal részt veszünk az országos projektben.

Tanévnyitó ünnepség

Köszöntöm az idén 120 éves Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola valamennyi diákját, pedagógusát, szülőket, partnereinket a 2023/2024-es tanév első napján.

“Olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája. “

Mindenkinek sikeres, eredményekben és élményekben gazdag Új Tanévet Kívánok!

Gólyanap

Jó volt látni a sok-sok örömteli vágyakozással, lelkesedéssel teli tekintetet.