Nyári táborok

Ha nyár, akkor tábor! Iskolánk helyt ad táborozó diákjainknak, van nálunk napközis, sakk, tűzzománc, legó, képzős, kosár-tábor, melyek szinte az egész nyári szünidőt felölelik, segítve a szülőket a gyermekfelügyeletben. Fantasztikus élményekben van részük, melyet hálásan köszönök táboroztató pedagógusainknak. Köszönjük az Önkormányzat támogatását.

Ballagás, Évzáró

Minden ballagás lezárását jelenti egy korszaknak. A mai nap igen fontos számotokra. Ez a ti napotok, az elválás, a búcsúzás napja. Lezárul életetek egy szakasza, és egy új, reményekkel teli időszak kezdődik. A búcsúzás után tekintsetek a jövő felé. Vigasztaljon benneteket, hogy egy új iskola, új barátok, lehetőségek várnak titeket. Kívánom Nektek, hogy jövendő életetek boldog és sikerekben gazdag legyen.“ “S ha utad egyszer a végéhez ér. Ne felejtsd el hogy honnan jöttél!”

Szerenád, Bankett

Ez a hét az utolsó tanítási napokról, a ballagásról, a bolondballagásról, na meg a szerenádról szól. Olyan jó, hogy ezeknek még van hagyománya iskolánkban, településünkön. Ballagó nyolcadikosaink a tegnapi és mai napon végigjárják tanáraikat és megörvendeztetik őket egy-egy kedves dallal, beszélgetnek, élvezik az utolsó együtt töltött perceket. Köszönöm Nektek, hogy vagytok, hogy voltatok és lesztek! Hiszem, hogy sok szép emlékkel távoztok és mi sem feledünk Titeket.

HAMI bizonyítványosztás

Bezártuk a HAMI 5. tanévét, 216 bizonyítványt osztottunk ki. Gratulálok diákjainknak! Köszönöm művészeti iskolás kollégáimnak, nagyszerű munkát végeztek.

30 Éves Jubileumi Piknik

Az alapítvány 1992 októberében azzal a céllal jött létre, hogy a településen élő gyermekeket, fiatalokat támogassa. Elsősorban azokat, akik valamilyen területen – legyen az sport, művészet, tanulmányi verseny – kimagasló teljesítményt nyújtanak. Mindezzel párhuzamosan minden herceghalomi gyermek sok-sok élménnyel gazdagodott az alapítvány támogatásával a 30 év során!Herceghalom gyermekeiért kifejtett áldozatos munkáját a korábbi kuratóriumi elnököknek, illetve a mostani kuratóriumnak is köszönjük.

Nyárindító programok: Angol-Magyar meccsen, Velencén, Hegedűs Sajtműhelyben

Nemzeti Összetartozás Napja

Tehetségnap- 5 éves a HAMI

VI. alkalommal megrendezésre kerülő Tehetségnapunk. Együtt ünnepeltük az 5 éves HAMI-t.

Gyereknap

30 éves a Herceghalom Gyermekeiért Alapítvány- iskolánk köszöntötte jubiláló támogatónkat, amely Gyermeknapi meglepetéssel kedveskedett diákjainknak.

Határtalanul!

Délvidék rejtett kincsei: A tanulmányi kirándulás keretében az egykori Délvidéken, Szerbiában a Duna vonalát követve fedezzük fel a magyarság történeti emlékeit. Az utazás során a Nemzeti Összetartozás napjának alkalmából közös ünnepélyen veszünk részt testvériskolánkkal a bácskertesi József Attila Általános Iskolával. A Duna vonalát követve meglátogatjuk a magyar történelemhez kapcsolódó helyszíneket, Szabadkát, Újvidéket és Belgrádot, Szendrő és Galambóc várát illetve a Bánát romániai részén Herkulesfürdőt.

Madarak és Fák Napja

Zánkai Erzsébet-táborban

Iskolánkkal sikeresen pályáztunk a Zánkai Erzsébet tábor Tavaszi osztálykirándulására, ahol csodálatos, élményekkel teli 3 napot töltöttünk együtt.

Te Szedd!

Iskolánk, mint minden évben, ismét csatlakozott az országos Te Szedd! – programhoz. Május 2-6. között megtisztítjuk a település utcáit, tereit. Együtt a Tiszta Herceghalomért! 🌳

Föld Napi projektnap

Föld napi és idegen nyelvi projekt-napunk képekben. Fantasztikus programok, élmény-állomások, projektek, környezettudatosság. Köszönöm a környezetvédelmi és nyelvi munkacsoportnak, valamint a 8. osztályosoknak, akik remekül helyt álltak az állomásokon, vezették a foglalkozásokat. Külön köszönöm a projektnap szervezőjének: Éva Baloghné Várkonyi – nak és Andrea Tauber – nak és a kollégáknak , akik az állomásokat koordinálták.

Tavaszi Kertrendezés Iskolánkban. Amikor közösen munkálkodunk – diákok, szülők, pedagógusok- , hogy szebbé tegyük gyermekeink környezetét. Az eredmény szemet gyönyörködtető, egy igazán kellemes szombat délelőttöt töltöttünk együtt hasznosan. Igazi csapatmunka. Minden szorgos kéznek hálásan köszönjük!

Húsvéti hagyományőrzés

3.a osztályos diákjaink Húsvétoló bemutatójával kívánok Áldott, szeretetben gazdag Húsvéti Ünnepeket iskolánk valamennyi diákja, pedagógusa, munkatársa nevében! A néptáncot betanította Mayer Orsolya néptánctanárunk.

https://www.facebook.com/100002211543861/videos/pcb.4954641504619519/309618817964969

HAMI-költészet napi kiállítás és koncert

Költészet napi kiállításunk és koncertünk művészeti iskolánk rendezésében. Felléptek:- zenei tanszakunk növendékei- versmondóink- néptáncosaink- kamara-kórusunk- szolfézs kórusunk. Képzős diákjaink -Zolnai Viola, Frankó Alíz, Frucht Adél- önálló kiállítása nyílt meg a KEK- ben, mely még 1 hétig látható. Fantasztikus élményben volt részünk, melyért hálás köszönetemet fejezem ki művészeti iskolánk pedagógusainak! Nagyszerű munkát végeznek, példát mutatnak diákjainknak. Köszönöm a szervezést Nagy Lajosnak, Művészeti iskolánk vezetőjének. Hála, elismerés, büszkeség, gratuláció- minden fellépő növendékünknek. Köszönöm a kedves szülőknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket! / a csodálatos fotókat Kristóf István készítette/

Mókás nap

Április 1-je nálunk is a bolondozásról szólt: a diákönkormányzat felhívására furcsa frizurákban érkeztünk. Ezen a napon mókás, vicces dolgokat műveltek a gyerekek: fogkrém a kilincsen, terem átrendezés, tábla felcetlizése, kulcsok eltüntetése…

Gergely-járás

Gergely naphoz kapcsolódó legismertebb népszokás a Gergely-járás. Ezen a napon a gyerekek
vidám jelmezes felvonulással, köszöntők éneklésével és dramatikus játékokkal emlékeznek
Gergely pápára, az iskolák patrónusára, bemutatják az iskolai életet, az új tanulókat iskolába
hívogatják, ajándékot készítenek nekik.

LEP-program

Kultúrhét iskolánkban:LEP-program keretében:- Ferenczy Múzeum – Szentendre- 7. osztály Két paletta. Modok Mária és Czóbel Béla kiállítása Panta Rhei. Melkovics Tamás szobrászművész kiállítása- Pesti Magyar Színház- Időfutár- 5. osztály- Aranyszamár Színház előadásában- Vackor- 1. osztály- Soltis Lajos Színház: Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi- 2. osztály- Legyek ura- rendhagyó irodalomóra- 7. osztály Néder Norbi Bábszínháza- 1. osztály Fabók Mancsi és Keresztes Nagy Árpád Bábszínháza- 3. osztály és ami még várható:- Tóth Kriszta- Bábszínház-2. osztály- Mátyás Király Múzeum- Visegrád- 4. osztály- Kőszívű Ember Fiai-Újszínház- 8. osztály és volt már:- Fővárosi Nagycirkusz- 6. osztály- Tündér Lala- 3. osztály Köszönjük a fantasztikus lehetőséget, mely a Lázár Ervin Program keretében valósul meg. A Bábszínházak a Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ szervezésében kerültek hozzánk, Pekli Erika közreműködésével. Hálásan köszönjük a lehetőséget.

Tavaszi ÖKONAP

Tegyük szebbé közösen gyermekeink környezetetét!

Hálás köszönetem valamennyi szorgos kéznek. Együtt szülők, pedagógusok, gyerekek. Közösen ismét csodásat alkottunk: kívül- belül megújult iskolánk, rend, tisztaság, új padok, veteményezés, virágozás, ültetés, gereblyézés, metszés, kapálás, homokozás, hálózás, tavaszi nagytakarítás,… Finom falatok, hűsítő italok. Köszönöm a Szülői Szervezetnek, Herceghalom Gyermekeiért Közhasznú Alapítványnak, Kozma Balázsnak, és valamennyi adományozónak, támogatónak, mindenkinek aki itt volt és együtt szebbé tettük gyermekeink környezetét. 🤗kislány vidáman az udvaron: ” én nem is tudtam, hogy ilyen jó, ez az ÖKONAP! “

Kikelet- projekthetünk

KIKELET- projekthetünk:

– 1848 méteres futás és váltóverseny – Happy-hét – Víz világnapja – Vers- és prózamondó verseny – Helyesírási verseny – ÖKONAP Itt a Tavasz!

Zsámbéki-medence kis matematikusa verseny döntője

Elérkeztünk az idén 18. alkalommal megrendezésre kerülő, immár a térségben nagy hagyománnyal rendelkező „Zsámbéki-medence kis matematikusa” területi verseny döntőjéhez.  Az idei versenyen 10 iskola 195 tanulója vett részt a meghirdetett három korcsoportban, akik közül 42-en jutottak be két levelező forduló után a verseny döntőjébe. Gratulálunk a versenyzőknek a szép eredményekhez!

Nemzeti Ünnep- 2022. március 15.

Iskolánk diákjai egy igazán emlékezetes, felemelő, megható, méltó Ünnepi megemlékezésen vettek részt. Köszönetemet fejezem ki a műsor összeállításáért, betanításáért, díszletért, Rita Lévai tanítónak, akinek értékteremtő, értékőrző munkáját már számtalanszor megtapasztalhattuk. Tanítványait olyan magas színvonalon vezeti, készíti fel, amely valamennyiünk számára példaértékű. Színvonalas, lenyűgöző iskolai műsort láttunk, melyben részt vettek diákjai a 3.b osztályosok és 7. osztályosaink. A műsorban felléptek, közreműködtek:

– iskolánk kórusa Hajdu Kornélia vezetésével,

– néptáncot betanította Mayer Orsolya

– Csányi Csongor-dobon, kísérte Bence Tóth zongorán,

– Hernádi Noel és Komáromi Vince- dob, felkészítőjük Majsai Roland

– szervezésben, felkészítésben közreműködött: Nagy Lajos és Elbertné Szekeres Éva

Mohácsi busójárás- 2022. március 1.

Elbúcsúztatták a telet 7.osztályosaink is, akik rendhagyó módon részt vettek a Mohácsi busójáráson, ahol életre szóló élményekkel gazdagodtak.

Farsang- 2022. február 11.

Iskolánk diákjai is elbúcsúztatták a telet: jelmezbe öltöztek, mulatoztak, vidáman ünnepeltek. A farsang a vízkereszttől (január 6.) húshagyó kedd-ig  tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakodalmak, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik.  A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén „a farsang farka”.

Közösségépítő foglalkozás az 1.b. osztályban- 2022. február 10.

Pedagógiai szakszolgálat pszichológusai segítségével oldottuk a feszültséget, alakítottuk a közösséget az 1.b. osztályban

Mackónap – 2022. február 2.

Ezen a napon diákjaink jelszóval léphetnek be az iskolába. Az idei:

Dirmeg, dörmög a medve,

nincsen neki jó kedve.

Alhatunk, mert hideg van,

jobb most bent a barlangban.

A diákok elhozzák kedvenc mackójukat, melyet a diákönkormányzat zsűriz. Az osztályok a projektnap keretében vetélkednek, rajzolnak, játszanak,  olvasnak. Minden, ami mackó!

Nyertes pályázatunk – 2021. december 31.

Iskolánk a Humanitas Alapítvány pályázatán sikeresen vett részt, melynek köszönhetően 35 db használt, de jó minőségű számítógépet és hozzájuk tartozó monitort kapott. Hálás köszönetemet fejezem ki volt diákunk, Bakti Alexandra közreműködésének! A gépek beüzemelése a téli szünidő alatt történik, melyeket a diákok már januártól használhatnak. Köszönjük! ❤

 Egyesületi karácsonyon művészeti iskolásaink – 2021. december 15.

 Cipősdoboz akcióban 7. osztályosainkkal- 2021. december 14.

 Karácsonyi vásár, mozi, hangolódás az ünnepre.

Adventi III. gyertyagyújtási ünnepség – 2021. december 6.

III. Adventi gyertya is fellobbant az öröm vasárnapján.”Advent, harmadik vasárnapörömgyertyát gyújtunk,rózsaszínre vált a lelkünk,nem nyomaszt a múltunk.Közeledik a Karácsony,öröm gyúl lelkünkben,a szeretet és a hálavendég életünkben.Az Adventi várakozástmég az is fokozza,hogy minden nap, a Karácsonyt,még közelebb hozza.A szeretet ünnepérekészül minden lélek.Három gyertya lángja fénylik,s hálatelt az ének.”Az ünnepségen felléptek művészeti iskolánk diákjai.Köszönöm nekik a fantasztikus szereplést, igazán meghitté tették az örömteli várakozás időszakát. Hálásan köszönöm művészeti tanárainknak a felkészítést, odafigyelést, gondoskodást. A rendezvény fotóit Kristóf István készítette.

Mikulás – 2021. december 6.

Herceghalmon járt a MIKULÁS.🎅🛷“Meg-megrázta ősz szakállát, puttony nyomta széles vállát”herceghalmi gyerekek jajj de jó, vidáman várták a télapót!Sokan találkoztunk a mikulással Herceghalmon🎅Holle anyóval együtt érkeztek, mert azt hallották, hogy nálunk nagyon sok a jó gyerek.🧒Foto: Kristóf István

Egészségnap – projektnap – 2021. december 2.

Nálunk is a KÖRNYEZETTUDATOSSÁG ÉS AZ EGÉSZSÉG A LEGFONTOSABB.Iskolánk is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. A projekt részeként : – újrahasznosították a háztartási hulladékot, használati tárgyakat készítettek- bevásárló zacskót/zöldségeszsákot varrtak- források elemzése, filmnézések után plakátokat készítettek egészségvédelem, betegségeink témákban.Mai Egészségnap keretében állomásokon ismerkedtek a:# szelektív hulladék-gyűjtéssel# biztonságos iskola programmal# együtt sportoltak# fogápolás szabályaival# emberi testtel# biztonságos internethasználattal.Igazán sikeres nap volt. Diákjaink sok új ismerettel, élménnyel gazdagodtak. Köszönöm kollégáimnak az aktív részvételt, közreműködést, a projektnap szervezését Andrea Tauber tanárnőnek, aki ismét fantasztikus munkát végzett.

Falu- és iskolatörténeti verseny a herceghalmi vasúti katasztrófa 105. évfordulójára – 2021. december 1.

2021. december 1-jén tartottuk az Iskola- és falutörténeti vetélkedőnket, melyet a Herceghalomi vasúti katasztrófa 105. évfordulójának emléknapjára hirdettünk. Meghívott vendégünk, a verseny zsűrijének elnöke:Panyik-Tóth János, történész.Ma 105 éve annak, hogy itt Herceghalmon egy végzetes vasúti katasztrófa történt, mely a XX század legtöbb halálos áldozattal járó balesete volt. 1916-ban történt katasztrófát az okozta, hogy Ferenc József temetéséről érkező gyorsvonat összeütközött a Grácba közlekedő személyvonattal. A 72 áldozat között volt Thallóczy Lajos történész, Szerbia kormányzója is. A katasztrófa emlékére Herceghalmon egy gesztenyefákból álló ligetet telepítettek.Kiemelten fontosnak tartom, hogy tanulóink ismerjék iskolájuk és lakóhelyük, Herceghalom értékeit, régmúltját, történelmét és jelenét, ezzel tisztelve közvetlen életterüket, ápolva településük hagyományait.E verseny lehetőséget ad számukra, hogy a témákban elmerüljenek és történelem iránt fogékony diákjaink összemérjék tudásukat. A vetélkedő megálmodója, szervezője: Nagy Lajos, történelem szakos tanár, akinek hálásan köszönöm a szervezést, rendezést. Felső tagozatos diákjaink 6 csapatban 4-4 fővel vettek részt a vetélkedőn, melynek eredményét csatolom.

Adventi I. gyertyagyújtási ünnepség – 2021. november 28.

Herceghalom I. Adventi gyertyagyújtási ünnepsége keretében 4. osztályos diákjaink színvonalas műsort nyújtottak. Hálásan köszönöm nekik, nagyon büszke vagyok rájuk. Köszönöm Éva Baloghné Várkonyi és Lányiné Ildikó Balogh tanítóknak a felkészítést. Igazán megtisztelő és felemelő érzés, hogy az ünnepi rendezvényen jelen volt Menczer Tamás, Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

Kukorica-morzsoló délután – 2021. november 19.

Iskolánkban régi hagyománya van a Kukorica-bálnak. Idén sajnos ezt a mindenki által kedvelt rendezvényt a járványhelyzet miatt csak osztálykeretben tudtuk megrendezni. Diákjaink így is nagyon élvezték a Kukorica-morzsoló délutánt. Alkotásokkal is készültek a napra.

Márton nap – 2021. november 11.

Nálunk a Márton napi lámpás felvonulás.

A csodálatos képeket István Kristóf készítette. 

Hálásan köszönöm a néptáncosok fellépését, a fergeteges táncházat Mayer Orsolya vezetésével, az 5. Osztályosok Márton napi jelenetét Schmidt- Vanpée Bernadett tanárnő felkészítésével, a Szülői Szervezetnek a finomságokat, dekorációt. Az SzMK elnökének, Etelka Németh – nek a koordinálást, szervezést. Volt ott eszem-iszom, dínom- dánom, jó hangulat!

Nemzeti Ünnep – 2021. október 23.

Én népem! múltba vagy jövőbe nézz:
Magyarnak lenn i oly bús, oly nehéz!…
De túl minden bún, minden szenvedésen,
Önérzetünket nem feledve mégsem,
Nagy szívvel, melyben nem apad a hűség,
Magyarnak lenni büszke gyönyörűség.

Nemzeti ünnepi megemlékezésünk.
Köszönöm a 7.a osztályosok színvonalas ünnepi műsorát, Cserháti Andrea tanárnőnek a felkészítést. A közreműködő 7.b-s tanulók szereplését: Frucht Adél és Kazinczy Maja.
Kuzma István ének tanár úr hegedűjátékát, Bőke Lilien 8-os tanuló gyönyörű énekét, Lévai Rita tanítónő citerajátékát, a 3.b osztály éneklését, iskolánk kórusának közreműködését, Hajdú Kornéliának a felkészítést. Büszke vagyok diákjainkra, pedagógusainkra. Igazán felemelő volt.

Mozdulj a klímárt – 2021. október 15.

A Fővárosi Nagycirkuszban – Lázár Ervin program

Diákjaink a program adta lehetőségeket kihasználva a Fővárosi Nagycirkusz előadását látták. 

Egy a természettel – Vadászati Kiállítás

ÖKONAP – kertrendezés – 2021. október 9.

Őszi ÖKONAP. Csodálatos összefogás, együtt diákok, szülők, pedagógusok, remek időjárás és az eredmény : gyönyörű iskolaudvarunk, kertünk. Új magaságyásba kerültek a fűszernövényeink, kiültettük az őszi virágokat, megújult a mezítlábas park, kapáltunk, gereblyéztünk, metszettünk, ástunk. Szülői Szervezet gondoskodott a harapnivalóról. Alapítványunk jóvoltából udvarunk két új kosárpalánkkal is gazdagodott. Hálás köszönetemet fejezem ki valamennyi szorgos kéznek, együttműködőnek, támogatónak! Együtt szebbé tesszük gyermekeink környezetét!

Erzsébet tábor – Zánka 2021. október 6-8.

Ismét sikeresen pályáztunk és nyertünk, így 7.b-s diákjaink élményekben gazdag programokkal vettek részt az Őszi Erzsébet Tábor záró hetén.

Aradi vértanúkra emlékezünk – 2021. október 6.

1849. OKTÓBER 6-RA EMLÉKEZTÜNK
“Őszi napnak mosolygása,
Őszi rózsa hervadása,
Őszi szélnek bús keserve
Egy-egy könny a szentelt helyre,
Hol megváltott – hősi áron –
Becsületet, dicsőséget
Az aradi tizenhárom.”

Gesztenyés napok – 2021 október 4-8.

Projekthét iskolánkban
Élményprogramok egész héten: papírgyűjtés, állatok világnapi szépségverseny, Mozdulj a klímáért! -projekt: Őszi túra, Ökonap, gesztenyés kupa.
Diákjaink gesztenyés alkotásai.

Magyar Népmese napja 2021. szeptember 30.

Magyar Népmese napja, és nálunk Szőlőnap is. Ezen a napon a gyerekek népviseletben jönnek és aki tud, szőlőt hoz be, melyet az osztállyal közösen elfogyaszt.

Erdei iskola – Bakonybél 2021. szeptember 20.

Tanévnyitó Intézményvezető Értekezlet – 2021. szeptember 15.

Tanévnyitó Szakmai Értekezlet- Herceghalmon
Büszkeség és kitüntetett megtiszteltetés számunkra, hogy a 2021/2022-es tanév Tankerületi Tanévnyitó Értekezletnek a mi iskolánk, településünk lehetett a házigazdája. Hálás köszönetemet fejezem ki iskolánk valamennyi munkatársa nevében Herceghalom Község Önkormányzatának a rendezés színvonalas biztosításáért, támogatásáért. Helyszín a Kulturális Egyházi Központ volt.
Mind a település, mind iskolánk elismerésben, dicséretben részesült a kimagasló szervezésért, impozáns környezetért, csodálatos helyszínért, szíves vendéglátásért. A tegnapi rendezvényen 48 település oktatási intézményvezetője, az Érdi Tankerületi Központ igazgatója Rigó Katalin, Herceghalom község polgármestere: Csizmadia Zsuzsanna, tankerületünk szakmai vezetői, referensei vettek részt. Volt tankerületi igazgatónk , Sárközi Márta is megtisztelt minket jelenlétével, aki ezen a napon vehette át a pedagógus szolgálati emlékérmet Aradszki András országgyűlési képviselőtől.

Tanévnyitó ünnepség – 2021. szeptember 1.

A mai nappal ismét feltárul előttünk az ismeretek birodalma, iskolánk kapuja nyitva áll, és végre újra élet zengi be az iskolát. A 118. tanévet hagyományos formában kezdjük és csak remélni tudjuk, hogy a tanítás a tanév végéig megszokott keretek között folyhat.

Gyólyanap – 2021. augusztus 26.

Leendő elsős tanulóink ezen a napon megismerkednek tanítóikkal, játékos foglalkozásokon vesznek részt.