COVID-19 jelentés – 2022. október 04.

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket iskolánkban jelentkező COVID-19 vírus fertőzöttségről.

2022. október 04-ei adatok: 

  • Fertőzött diák: 2 fő
   Kontakt személyként otthon lévő diák:  1 fő
   Egyéb okból otthon lévő diák:   8 fő
   Fertőzött pedagógus: 0 fő
   Fertőzött technikai dolgozó: 0 fő
   Digitális oktatásban részt vevő osztályok: 
 •           Járványügyi megfigyelés alatt (karanténban) lévő osztályok:  – osztály

Kérem Önöket, amennyiben gyermeküknél fertőzés gyanúja merül fel, tüneteket észlel, haladéktalanul értesítsék háziorvosukat/gyermekorvosukat.
Fertőzöttség esetén Önöknek továbbra is jelentési kötelezettségük van iskolánk felé, melyet email-ben kérem elküldeni az iskola@herceghalom.hu címre. A KRÉTA mobilalkalmazásban is lehetőségük van jelezni, ha a diák, vagy a diákkal egy háztartásban élő személy aktív azonosított COVID-19 fertőzéssel rendelkezik. Kérem ne halasszák el értesíteni iskolánkat, mivel ezzel nagymértékben segítik a további fertőződés megakadályozását.

Minden esetben a járványügyi központ előírásainak megfelelően járunk el.
Jelentési kötelezettségemnek eleget téve iskolai időszakban igazolt Covid-19 fertőzöttség esetén, a Népegészségügyi Osztályt értesítem.

2022. szeptember 30-tól érvényben lévő járványkezelési protokoll:

Elkülönítés:

Ha egy tanuló esetében covid-19 fertőzöttség igazolódik, keresse fel orvosát. A légúti tünetekkel bíró beteg figyelmét az ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató felhívja arra, hogy maradjon otthon, csak a legszükségesebb okokból hagyja el otthonát, számára javasolt a maszkviselés a tünetek jelentkezésétől számított 5 napig.

A meggyógyult beteg esetén a gyógyulása után nem szükséges tesztelés ahhoz, hogy közösségbe mehessen.

A fertőző beteg szoros kontaktjaival kapcsolatos eljárás:

A beteggel egy háztartásban élők számára, amikor otthonukat elhagyják, javasolt a maszkviselés 5 napig, különösen tömegközlekedési eszközön, köznevelési intézményben, közösségi helyszíneken.  Az utolsó kontaktust követő 5 napig a Covid-19 betegségre jellemző tünetek kialakulását önmagukon ellenőrizzék. Ha a kontakt személynél a Covid-19 megbetegedésre jellemző klinikai tünetek jelentkeznek, akkor forduljon háziorvosához/gyermekorvosához.

A fertőzéssel érintett osztályban jelenléti oktatási rendben folytatódik az oktatás-nevelés.

Jelen tájékoztató levéllel egyidejűleg a 2022. április 7-én közzétett koronavírussal kapcsolatos járványügyi eljárásrendet hatályon kívül helyezik.

Kérem Önöket, segítsék munkánkat és tegyünk meg mindent diákjaink biztonsága érdekében!

Tisztelettel:
Horváthné Gacsályi Marianna
intézményvezető

COVID-19 jelentés – 2022. október 04.