Tájékoztatom Önöket a tanév hátralévő részének programjairól, eseményeiről, azok megvalósításának módjáról, lehetőségekről.
Programjaink a tanév végéig:
– május 25. Kihívás napja. – (ezen a napon farmer nadrág és iskolapóló szükséges) , délelőtt közös tánckihívás az iskolaudvaron, délután Exatlon verseny a tornacsarnokban.
– május 26. Kompetenciamérés: 6.8. évfolyam számára, mely napon tanítási órájuk nem lesz, a mérésről külön tájékoztató levelet kapnak az érintett diákok (mérés időtartama: 8-12 óráig).
– május 28. Zsámbéki-medence kis matematikusa területi verseny (online). Versenyzőink ezen a napon a szaktanár tájékoztatása szerint oldják meg a döntő feladatait.
– május 31.- június 2. Föld napi projektnap pótlásaként : Ásványbemutató, ismeretterjesztő foglalkozás, kiállítás- és vásár a tornacsarnok előtti aulában.
– május 31. HAMI beiratkozás https://iskola.herceghalom.hu/?module=news&action=getfile&fid=261545
– június 2-3. Nyolcadikosok háromnegyed éves szóbeli vizsgája
– június 4. Nemzeti összetartozás napja- községi rendezvény
– június 8. Göncölj a Földért! – használtruha gyűjtés az iskolában
– június 10. Szülői értekezlet leendő elsős szülőknek (külön értesítést küldünk).
– június 11. A diákok ekkor jönnek utoljára iskolába.
– június 14. Adminisztrációs nap- Tanítás nélküli munkanap
június 15. A tanév utolsó napja: 17.00 Ballagás, Évzáró Ünnepség

Osztálykirándulások: 22/2021. (V.07.) EMMI határozat értelmében egynapos tanulmányi kirándulás, osztálykirándulás a tanítási év zárásáig ottalvás nélkül szervezhető. Ezzel a lehetőséggel valamennyi osztály él a tanév végéig, egy-egy kirándulás, közös program erejéig. Bővebb tájékoztatást osztályfőnöküktől kapnak.

Ballagás, évzáró: A Kormány 250/2021. (V. 17.) rendelete a 2021. évi ballagási rendezvények megtartásának feltételeiről rendelkezett. Ennek értelmében iskolánkra vonatkozóan az alábbi módon szervezzük meg a rendezvényt. /Szokásunkhoz, kisiskolához híven együtt a két rendezvény, így legkorábbi időpont a tanév utolsó napja lehet./ Az iskola épületében szülő továbbra sem tartózkodhat, így csak az áthaladás engedélyezett az aulán keresztül. A rendezvényt az iskola udvarán tartjuk, maszk használata kötelező, kivétel a ballagó diákok, fellépők, kiskorú gyerekek. Diákonként 4-5 fő meghívott vendég jelenléte ajánlott. Készítünk a ballagásról videófelvételt, melyet már aznap közzéteszünk, hogy az otthon maradó családtagok is részesei lehessenek a rendezvénynek. Az évzáró után a diákok a jutalmakat, okleveleket, bizonyítványokat az osztályteremben kapják meg. Oda a szülők nem mehetnek, így a búcsúzások az iskola udvarán, szabad téren történhetnek. /Rossz idő esetén a tornacsarnokban tartjuk a rendezvényt, mely helyszínre a járványügyi korlátozások miatt a szülők nem jöhetnek be. /

Felügyeletet, nyári táborok: június 16-tól 25-ig, ill. augusztus 23-28-ig igény szerint felügyeletet biztosítunk. Napközis tábort szervez az önkormányzat, továbbá a pedagógusok, sportegyesületek, melyekre jelentkezni lehet. /Jelentkezési lapokat kiküldtük, tábori plakátok az iskola honlapján megtalálhatóak. https://iskola.herceghalom.hu/?module=news&fname=nyaritabor /

Köszönöm egész éves együttműködésüket, kitartásukat, megértésüket, türelmüket, segítő hozzáállásukat.

Áldott Pünkösdi Ünnepet kívánok!

Pünkösdi levél