A normális, megszokott menetrend szerint indulhat a tanév szeptember 1-jén. A koronavírus-járvány hazai alakulása eddig kedvező, jelenleg nem indokolt a digitális oktatással helyettesíteni a hagyományos oktatást.
Ugyanakkor sok országban jelentősen nő a fertőzések száma és a hazai adatok is óvatosságra intenek. Ezért a kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a helyzetet és szükség esetén további intézkedésekről dönt. Az iskolák protokollt kapnak a járvány elleni védekezést segítő teendőkről.
Továbbra is alapfontosságú, hogy beteg, a koronavírus tüneteit mutató gyermeket ne engedjenek a szülők közösségbe. Felelős szülői magatartással, az alapvető óvintézkedések betartásával elkerülhető az iskolákat érintő korlátozások bevezetése.
Mindemellett a veszélyhelyzet idején elrendelt és sikeresen működő tantermen kívüli, digitális munkarendben gyűjtött tapasztalatokat és eredményeket az EMMI, az iskolák és a pedagógusok is elemzik, és szakmai egyeztetéseket követően a hagyományos iskolarend keretében is alkalmazzák.
A kormány emellett felkészül a járvány esetleges második hullámára, és ehhez a nemzeti konzultáció keretében augusztus 31-ig várja a magyar emberek véleményét arról, hogy támogatják-e azt, hogy járvány idején az iskolás gyermeket nevelő családok és tanárok számára ingyenes legyen-e az internet.
A 2020/2021. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2020. szeptember 1. (kedd) és utolsó tanítási napja 2021. június 15.
Az első félév 2021. január 22-ig tart.
Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2020. október 22. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap 2020. november 2. (hétfő).
A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2020. december 18. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2021. január 4. (hétfő).
A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. március 31. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2021. április 7. (szerda).
Az új tanévben tervezett témahetek:

– „PÉNZ7” pénzügyi és vállalkozói témahét 2021. március 1-5. között,

-a Digitális Témahét 2021. március 22-26. között,

-a Fenntarthatósági Témahét 2021. április 19-23. között,

-az egészségtudatos gondolkodás és iskolai mozgástevékenységek témanap 2020.szeptember 25. (Magyar Diáksport Napja).

Az iskola első évfolyamára a tanköteles tanulókat 2021. április 15–16-án kell beíratni.A rendelet részletesen tartalmazza a tanév során szervezett méréseket, értékeléseket.Eredményes tanévet kívánok minden diáknak és pedagógusnak!

#tanév #iskola #szünetek #vigyázzunkegymásra

Iskolánk is készül az új tanévre